Twee nieuwe video-applicaties: ShowTime en Qik Live

ShowTime en Qik zijn twee nieuwe video-applicaties in de App Store. Met Qik Live kun je video broadcasten naar internet, terwijl je met

showtimePolar Bear Farm heeft de applicatie ShowTime in de App Store uitgebracht. En de al langer bekende applicatie Qik heeft eindelijk een iPhone-applicatie beschikbaar gesteld, waarmee je live kunt filmen.
De insteek van beide applicaties is dus verschillend: terwijl je met ShowTime op de ‘klassieke’ manier kunt filmen is het met Qik mogelijk om live broadcasting te doen, net als de eerder uitgebrachte applicatie van Ustream. ShowTime is eigenlijk al een behoorlijk oude applicatie: het werd twee jaar geleden als jailbreak-applicatie uitgebracht en was de eerste videorecorder voor de iPhone. Meer dan 1 miljoen keer werd de applicatie geïnstalleerd.

showtime iphoneNu heeft Apple officieel goedgekeuring gegeven voor ShowTime, door de applicatie in de App Store toe te staan. Dat heeft overigens wel zestien maanden geduurd. Een kenmerk van de applicatie is dat er met een resolutie van 320 x 240 pixels en een framerate van 6 fps gefilmd kan worden. Volgens de ontwikkelaar is dat tweemaal zoveel dan populaire andere videorecorders in de App Store. De audio wordt in 16-bit met een samplerate van 22,05 kHz vastgelegd.

Misschien dat de concurrentie deze beweringen alweer heeft ingehaald, want als je bijvoorbeeld naar de pas gelanceerde applicatie iVidCam kijkt (360×280 met 3 tot 7 frames per seconde voor de iPhone 3G) dan scoort die net even beter. Dit zou volgens de ontwikkelaar trouwens ook de hoogst toegestane framerate zijn volgens de Apple SDK. ShowTime kost net als iVidCam €0,79 in de App Store.

qik liveQik Live is zelfs helemaal gratis te downloaden. De ontwikkelaars kondigden gisteren al aan dat de applicatie was goedgekeurd, maar de app was nog niet in de App Store te vinden. Dat is inmiddels wel het geval. In tegenstelling tot de eerder goedgekeurde applicatie Qik voor de iPhone 3GS kun je met deze nieuwe applicatie Qik Live realtime videobeelden naar internet sturen. Dit werkt via Wi-Fi en 3G en met elk type iPhone (dus ook de originele, eerste generatie iPhone – al zul je daarbij wel via Wi-Fi moeten streamen vanwege de beperkte uploadcapacteit).

Je kunt de video-opnames live streamen naar een geselecteerd publiek of openstellen voor iedereen. Ook kun je tijdens het filmen chatten met kijkers en locatie-informatie meesturen. Verde ris het mogelijk om handmatige of automatische updates naar Facebook, Twitter of YouTube te sturen. Offline filmen kan natuurlijk ook. Je hebt minimaal iPhone OS 3.1 nodig.

Downloaden: Qik Live voor iPhone (gratis) en ShowTime (€0,79)

qik live iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 december 2009, 21:25
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.