Turnplay: extreem gedetailleerde platenspeler voor iPad

Turnplay is misschien wel de mooiste platenspeler-app voor de iPad. De iPad-app ziet eruit als een echte platenspeler die tot in detail is uitgewerkt. Het enige wat Turnplay niet ondersteunt is iTunes Match, maar daar wordt nog aan gewerkt. Voor de rest kun je alle muziek uit je muziekbibliotheek afspelen, waarbij Turnplay zo goed mogelijk […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

turnplayTurnplay is misschien wel de mooiste platenspeler-app voor de iPad. De iPad-app ziet eruit als een echte platenspeler die tot in detail is uitgewerkt. Het enige wat Turnplay niet ondersteunt is iTunes Match, maar daar wordt nog aan gewerkt. Voor de rest kun je alle muziek uit je muziekbibliotheek afspelen, waarbij Turnplay zo goed mogelijk de indruk wekt dat je een vinyl langspeelplaat afdraait.

Met knoppen kun je de snelheid van het afspelen regelen en door de naald te verplaatsen spring je door naar het volgende nummer. Volgens de makers is de app gebaseerd op een platenspeler waarvan er 3 miljoen stuks wereldwijd zijn verkocht. Kenners zullen er waarschijnlijk meteen de Technics SL-1200 in herkennen.

Ontwikkelaar Ramotion staat bekend om de indrukwekkende gebruikersinterfaces die ze ontwerpen. Bij Turnplay zijn ze daarbij nog een stap verder gegaan. Je tapt op een knop bovenin het scherm en er komt een houten plank met platen tevoorschijn. Vervolgens kies je er eentje uit door de hoes van de plaat te vegen en de plaat op de draaitafel te leggen. Automatisch afspelen kan trouwens ook. Je kunt de platenspelerarm oppakken en op een bepaalde plaats neerzetten. Aan de hand van een tijdsweergave zie je waar je bent. Je krijgt ook de albumhoezen van je eigen muziek te zien. Natuurlijk worden de retinaschermen van de derde en vierde generatie iPad al ondersteund.

Downloaden: Turnplay (€1,79, iPad, iOS 5.0+)

Turnplay – The #1 vinyl record player for iPad from Ramotion on Vimeo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2012, 12:17
Categorie Muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.