TouchCast: je eigen professionele nieuwsshow maken met iPad-app

TouchCast is een nieuwe video-app voor de iPad, waarmee je professioneel uitziende nieuws- en sportuitzendingen kunt maken, met interactieve elementen.

touchcast ipadVideocreatie op de iPad is een nog relatief onontgonnen gebied. We hebben het dan niet over filmen van verjaardagsfeestjes met de iPad, maar het maken van een zo professioneel mogelijk uitziende nieuwsshow met titelbalkjes, voorbij scrollende nieuwstickers en live aandelenkoersen in beeld, terwijl jij de beursberichten of de sportuitslagen presenteert. Er is nog een flink gat in de markt te vullen met allerlei apps die het maken en bewerken van dergelijke video’s makkelijker maken. TouchCast verscheen dit weekend en is veelbelovend. De app bevat templates om een bepaald soort nieuwsshow te maken, bijvoorbeeld een NewsCast, BusinessCast of SportsCast. Bij elk daarvan zijn de titelbalkjes afgestemd op de toepassing.

Zo kun je bij een NewsCast een balkje met de tekst ‘Breaking News’ in beeld laten zien. Het mooie van TouchCast is dat je allerlei vApps kunt toevoegen. vApp staat voor video-app en kan betrekking hebben op een webpagina, snapshot, poll, Facebook-pagina, Twitter, ticker, stock, quote, enzovoort. Op die manier kun je je videobeelden verrijken met allerlei extra’s, zoals een venstertje met een plattegrond of recente tweets over een bepaald onderwerp, terwijl je ondertussen via de camera je verhaal vertelt. TouchCast heeft gekozen voor een open structuur, zodat ontwikkelaars hun eigen vApps kunnen maken en aanpassen. Op deze manier kun je als videomaker een professioneel uitziende ‘tv-uitzending’ maken met een mix van digitale extra’s.

ipad touchcast

Gebruikers kijken naar de video en kunnen tegelijk in interactie gaan met de polls, vragen en andere extra’s in beeld. Ze kunnen de extra’s zelfs uitschakelen of verplaatsen. De video’s zijn te bekijken via de iPad of via Chrome en Safari op de desktop. Later komt er ook een TouchCast-app voor Windows-pc’s. TouchCast kan geen wonderen verrichten. De app levert je een hoop mooie hulpmiddelen aan, maar uiteindelijk zul je zelf het echte werk moeten doen: een professioneel uitziend praatje houden.

Downloaden: TouchCast (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2013, 15:10
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.