TomTom voor iPhone nu in Nederlandse App Store verkrijgbaar

TomTom voor de iPhone is vanaf nu beschikbaar in de Nederlandse App Store. De prijzen van de verschillende versies, waaronder TomTom iPhone West-Europa zijn daarmee ook bekend.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

tomtom iphoneEerder vandaag verscheen TomTom voor de iPhone in de Nieuw-Zeelandse App Store. Inmiddels is de navigatiesoftware voor de iPhone ook in de Nederlandse App Store gearriveerd. TomTom West-Europa voor iPhone kost € 99,99. De Benelux-versie kost €69,99.


TomTom West-Europa biedt volledige kaartdekking voor Groot-Britannië, Ierland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Liechtenstein, Frankrijk, Monaco, Italië (incl. San Marino en Vaticaanstad), Spanje (incl. Canarische Eilanden en Andorra), Portugal, België, Nederland, Luxemburg, Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland.

Routeplanning

Wat opvalt is dat de interface van TomTom op de iPhone er anders uitziet dan we van de TomTom GO en andere pnd’s van TomTom gewend zijn. In plaats van een scherm met zes grote knoppen heeft TomTom bij de iPhone gekozen voor een menulijst met kleine icoontjes. Het invoeren van je bestemming kan op meerdere manieren; op basis van adres of postcode, een recente bestemming, nuttige plaats of een adres uit je adresboek. Je kunt je bestemming ook met je vinger op een kaart aanwijzen. De routeplanning maakt gebruik van TomTom IQ Routes, een in eigen huis ontwikkelde techniek om de slimste route te berekenen. IQ Routes houdt rekening met het tijdstip van de dag en zal je bij drukte op de weg langs een alternatieve route sturen. Gegevens van miljoenen automobilisten die dezelfde route op verschillende momenten van de dag hebben afgelegd worden daarbij gebruik om een route te vinden die je de meeste tijd, brandstof en geld bespaart.

tomtom voor iPhone Nederlands

Menu-opties

TomTom heeft de software geschikt gemaakt voor het iPhone-touchscreen: je kunt met je vingers pinchen om in- en uit te zoomen. Vanuit het hoofdmenu ga je rechtstreeks naar opties als geluid uitschakelen, nachtkleuren weergeven en wisselen tussen 2D- en 3D-kaarten. Dit zijn opties die op de pnd’s ook onder handbereik zitten. Je kunt vanuit het hoofdmenu ook routeopties kiezen (bijvoorbeeld welk voertuig) en geavanceerde planning doen, bijvoorbeeld het vooraf plannen van een route of het rijden met meerdere tussenstops. Bij het plannen van een route krijg je eerst een samenvatting te zien met een kaartje van het totale traject, de totale afstand en de benodigde reistijd. Via een optieknop kun je daarna nog specifieke wensen instellen.

tomtom iphone

POI’s en flitspalen

De applicatie bevat een lijst met nuttige plaatsen (POI’s) zoals restaurants en tankstations. Vanuit de applicatie kun je nuttige plaatsen in de omgeving zoeken en meteen bellen om bijvoorbeeld een tafel in een restaurant of een kamer in een hotel te reserveren. Een bijzonder soort POI’s zijn de meegeleverde flitspalen: je kunt een waarschuwing (hoorbaar en/of zichtbaar) krijgen wanneer je een flitspaal op je route tegenkomt. Ook kan de software je waarschuwen wanneer je te hard rijdt.

TomTom voor iPhone wordt geleverd met een Nederlandstalige interface en een Nederlandse of Vlaamse stem. De kaarten voor West-Europa hebben een omvang van 1,44GB. De Benelux-versie is 153MB groot.

Meer info:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

368 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.