TomTom 1.3 krijgt verkeersinformatie en Google POI’s

Op Macworld Expo heeft TomTom meer informatie bekendgemaakt over de nieuwe functies in TomTom 1.3. Er komt live verkeersinformatie via een In App Purchase en je kunt zoeken op nuttige plaatsen van Google.

tomtom kortingTomTom is aanwezig op Macworld en hoofd marketing Tom Murray wilde daar wel iets kwijt over de nieuwe iPhone-versie van TomTom, die eraan komt. Versie 1.3 zal over twee tot drie weken in de App Store verschijnen en bevat onder andere de mogelijkheid om verkeersinformatie op te vragen en te zoeken naar nuttige adressen van Google. Voor de realtime verkeersinformatie zul je een In App Purchase moeten uitvoeren. Hoeveel dat gaat kosten is nog niet bekendgemaakt, maar het gaat om een abonnementsmodel dat je per 12 maanden afsluit. De normale prijs van HD Traffic is €9,95 per maand, maar het is niet gezegd dat TomTom dit ook voor de iPhone-verkeersinfo gaat vragen.

HD Traffic houdt in dat je gedetailleerde informatie krijgt over vertragingen, zodat er in de planning rekening mee wordt gehouden. Omdat TomTom de informatie uit meerdere bronnen combineert (zie whitepaper), is de dekking van wegen veel hoger dan bij traditionele verkeersinfo. TomTom kan namelijk niet alleen zien wat er op de snelwegen gebeurt, maar ook op kleinere wegen die normaalgesproken niet worden gemeten. Op basis van die informatie wordt de route met de minste vertraging berekend.

Het zoeken naar Google POI’s is een nieuwe functie die gratis in de update aanwezig is. Daarnaast zijn er enkele kleinere tweaks doorgevoerd. In komende versies zijn nog meer verbeteringen en uitbreidingen gepland, waarbij de meest gewilde functies het eerst worden aangepakt. TomTom baseert zich daarbij (wel degelijk) op feedback van gebruikers.

TomTom heeft momenteel een prijsverlaging doorgevoerd: TomTom West-Europa kost dit weekend €69,99.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2010, 10:55
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.