Toepen HD: Nederlands kaartspel op de iPad

Toepen HD is sinds kort op de iPad beschikbaar. Dit oer-Hollandse kaartspel is op de iPad te spelen tegen intelligente spelers, die jouw gedrag analyseren en steeds slimmer worden.

toepenToepen is een Nederlands kaartspel dat vele varianten kent. Op de iPhone is al een tijdlang een Toepen-app verkrijgbaar, die een enorm succes bleek: 30.000 downloads voor een kaartspel dat eigenlijk alleen in Nederland bekend is, is aardig wat. Op de iPad is het kaartspel nu ook te spelen, met 3 virtuele spelers, die slimmer zijn dan je denkt. Ze kunnen vooruitdenken, hun kansen berekenen en toepen natuurlijk ook. Tegelijk probeert de app jouw gedrag te analyseren, dus als je teveel toept gaan ze vanzelf denken dat je bluft. Omdat de regels voor Toepen nooit officieel zijn vastgelegd, hanteert bijna iedereen andere regels. De app houdt daar rekening mee.

toepen ipadIn de app kun je een aantal instellingen veranderen, bijvoorbeeld witte/vuile was, bij hoeveel punten je af bent en hoe snel het spel gaat. Ontwikkelaar GraafICT werkt ondertussen aan een update, met de meestgevraagde vernieuwingen zoals meerdere keren vuile was en armoede. Daarnaast wordt er gewerkt aan een multiplayer-versie van de app.

Op dit moment kun je in de iPad-versie alleen strijden tegen intelligente virtuele spelers. Die zijn echter slimmer geworden dan voorheen, zodat het spel uitdagender is geworden. Via onze Facebook-pagina geven we een aantal promocodes weg.

Downloaden: Toepen op de iPad (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2011, 14:32
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.