SIDN brengt Mijn .NL iPhone-app uit: welke domeinnaam is nog vrij?

De SIDN heeft een eigen iPhone-app uitgebracht, waarmee je kunt controleren welke domeinnamen nog vrij zijn. Ook kun je opzoeken wie er achter een bepaalde domeinnaam zit, dus een Whois-functie.

sidn logoDe Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) heeft een officiële Whois-app voor Nederland uitgebracht. Met de app kun je de domeinregistratie-info voor .nl-domeinen mobiel raadplegen. Wat je te zien krijgt is dezelfde informatie die je ook van de SIDN-website gewend bent. Je kunt de app ook gebruiken om te checken of een bepaalde domeinnaam nog vrij is. De app toont de status van een domeinnaam, bijvoorbeeld wanneer deze in quarantaine gaat en weer vrijkomt. Overigens waarschuwt SIDN wel dat de snelheid en de actualiteit van de app achterloopt, om overbelasting van Whois te voorkomen. Als je die ene sublieme domeinnaam gevonden hebt, is het dus aan te raden om nog even op de normale website te kijken.

Een domeinnaam registreren kan niet via de app, maar dat kan via de website zelf ook niet. SIDN houdt alleen de registraties van .nl-domeinnnamen bij. Als je een domeinnaam wilt registreren moet je bij een registreer (tussenpersoon) zijn of zelf registreer worden. De instantie bracht eerder al eens een iEnum-app uit.

Downloaden: SIDN Mijn .NL (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2011, 13:01
Categorieën Diensten, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.