Things 2 introduceert cloudsynchronisatie en dagelijks overzicht

De bekende todo-applicatie Things heeft een grote update gekregen, die cloud-synchronisatie toevoegt. Hierdoor blijven je taken op de iPhone, iPad en Mac gesynchroniseerd.

Things CloudDe bekende todo-applicatie Things heeft een grote 2.0-update gekregen, die een aantal nieuwe mogelijkheden toevoegt. Waarschijnlijk het belangrijkst is de toevoeging van Things Cloud: deze synchronisatiedienst maakt het mogelijk om de taken die je op de iPhone maakt en bewerkt, ook te bekijken en te wijzigen op de iPad en Mac. Things-gebruikers hadden al enige tijd toegang tot een bètaversie van de cloudfunctie, maar hierbij werd een nieuwe database gebruikt door de ontwikkelaar.


Om aan de slag te gaan met Things Cloud moet je eerst een account aanmaken. Met deze account log je vervolgens in op alle andere devices waarop je Things hebt geïnstalleerd, om je taken te synchroniseren. Hoewel de cloud-dienst het mogelijk maakt om je taken te synchroniseren, kun je niet zoals in bijvoorbeeld Wunderkit een taak delen met een andere Things-gebruiker. Things synchroniseert je taken eens in de zoveel tijd automatisch: onderaan het beginscherm staat wanneer de laatste synchronisatie heeft plaatsgevonden.

Taken die vandaag afgemaakt moeten worden verschijnen voortaan duidelijker in beeld onder de optie ‘Today’, in het nieuwe Daily Review-venster. Hierdoor weet je wat er allemaal een hoge prioriteit heeft. Door een taak in het venster aan te tappen en op ‘Start Today’ te drukken, wordt hij naar je gebruikelijke takenveld voor die dag verhuisd.

Bij het maken van een taak kun je voortaan aangeven wanneer hij afgerond moet worden op een nieuw kalenderscherm. Hierin staan alle dagen van het jaar in een scrollbare lijst, waardoor je niet op knoppen hoeft te tappen om je door verschillende maanden heen te bewegen. Tijdens het scrollen verschijnen de maanden duidelijk in beeld, zodat je niet verdwaald raakt tussen alle data.

Of Things Cloud genoeg is om oudgedienden terug bij Things te krijgen moet nog blijken. De app moet naast alternatieven inmiddels ook concurreren met Apple’s eigen Herinneringen-applicatie, die ook todo’s synchroniseert op de iPhone, iPod touch, iPad en Mac.

Downloaden: Things (€7,99)
Downloaden: Things for iPad (€15,99)
Downloaden: Things for Mac (€39,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 augustus 2012 om 14:36
Categorie
Productiviteit
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.