Telfort Wifi Bellen: proef met goedkoop naar Nederland bellen op iPhone

Telfort van KPN heeft een nieuwe proef op de iPhone: Telfort Wifi Bellen. Aan de hand van een Wi-Fi-verbinding kan je daarmee vanuit het buitenland voor 10 cent per minuut bellen naar vaste en mobiele nummers in Nederland.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Telfort Wifi Bellen iPhone proefTelecomprovider Telfort, onderdeel van KPN, heeft een applicatie uitgebracht waarin je vanuit het buitenland naar Nederland kan bellen voor 10 cent per minuut. Het betreft een proef onder een geselecteerde groep klanten die met een gebruikersnaam en inlogcode toegang krijgt tot de app. Het maakt voor de applicatie niet uit vanuit welk land er wordt gebeld en of je naar een vast of mobiel nummer belt; de prijs blijft altijd hetzelfde. De proef draait de komende drie maanden. Om te kunnen bellen, heb je een werkende Wi-Fi-verbinding nodig.


Telfort Wifi bellen gesprekHet grote voordeel ten opzichte van Skype, waarmee je gratis kan bellen op een Wi-Fi-verbinding? De andere kant van de lijn hoeft niet over de Telfort Wifi Bellen-app te beschikken. Een belletje naar een internetloze oma moet geen probleem zijn. Toch maakt Telfort Wifi Bellen wel degelijk gebruik van VoIP-technologie. De Wi-Fi-verbinding wordt als het ware omgezet in een gewone telefoonlijn. Telfort wil ervaring opdoen met die techniek en voert daarom deze test uit.

Gesprekken die worden gevoerd met Telfort Wifi Bellen, worden gefactureerd op de Telfort-rekening in december. De minuten die je maakt, worden niet verrekend met de belminuten die je standaard hebt. Daarom zie je ze niet verwerkt worden in de Telfort Belstatus-app.

Op de website van Telfort Wifi Bellen kan je je als Telfort-klant aanmelden voor de proef. Er wordt slechts een beperkte groep testers toegelaten. De komende weken krijgen geselecteerde Telfort-klanten een e-mail met instructies om mee te doen aan de proef.

Downloaden: Telfort Wifi Bellen (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.