Wonderputt: kunstig minigolfen op de iPad

Wonderputt is een kunstzinnig minigolfspelletje op de iPad waarin de omgeving van één scherm groot na elke hole totaal wordt omgegooid door animaties. Een highscore zetten kan in tien minuten en is daarom lekker pakkend.

Wonderputt iPad minigolfEen bijna kunstzunnig minigolfspelletje op de iPad, dat is Wonderputt. En als je dat iets teveel eer vindt, kan je nog altijd stellen dat het in ieder geval een opzienbarend ánders spelletje is. Wonderputt speelt zich af op één scherm met één omgeving waarop je achttien holes afwerkt. Het aantal slagen dat je er in totaal over hebt gedaan, bepaalt je eindscore die je daarna kan verbeteren. Na elke hole wordt de omgeving omgegooid met fantasierijke animaties.

Het eerste hole begint midden-voor in de omgeving. Je trekt een golfballetje naar achteren om hem richting en snelheid mee te geven. Bij elke hole zie je wat het slaggemiddelde is waar je voor een goede score natuurlijk onder moet zitten. Als je de bal in de hole hebt gemikt, vindt er een veelvoud aan snelle animaties plaats en wordt het volgende golfparcours uitgezet. Het grasveld rechts in beeld gaat er als eerst aan. Dat wordt platgewalst door grazende koeien die vervolgens worden opgehaald door UFO’s. Ziedaar: het patroon van het tweede hole. Het wordt nog gekker en ook na de eerste sessie spelen, vervelen de animaties niet.

Na een sessie van achttien holes – in een minuut of tien te klaren – krijg je het scorescherm te zien en zie je op welke holes je goed ondergemiddeld hebt gepresteerd en waarop je de highscore uit het oog bent verloren. Ter vergelijking kan je na het laatste potje altijd je highscore en de één na beste score op dezelfde manier visualiseren. Onderin beeld zie je welke achievements je al hebt gehaald in het spel. Dat zijn bijvoorbeeld beloningen voor de eerste keer alle holes afwerken of een hole-in-one slaan.

Wonderputt is een bijzonder klein en daarom lekker overzichtelijk, behapbaar spelletje. Het is iets om even tussendoor te doen, en iets wat je opnieuw en opnieuw kan doen. Het behalen van een highscore en het aanzien van de animaties zijn daar uitstekende lokkertjes voor.

Let op: Wonderputt werkt niet op de eerste generatie iPad

Downloaden: Wonderputt (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2012, 12:20
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.