Telefoonnummers zoeken in nieuwe Nederlandse app Telefoonboek

Vanaf vandaag kun je in de App Store de nieuwe applicatie Telefoonboek vinden. Handig! Want zo’n telefoongidsapplicatie was er nog niet voor Nederland. Met Telefoonboek kun je personen en bedrijven zoeken, waarbij je ook op categorie kunt filteren zoals hotels, bloemenwinkels of banken. De applicatie kan je ook zoeken op basis van postcode, of omgekeerd […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

telefoongidsVanaf vandaag kun je in de App Store de nieuwe applicatie Telefoonboek vinden. Handig! Want zo’n telefoongidsapplicatie was er nog niet voor Nederland. Met Telefoonboek kun je personen en bedrijven zoeken, waarbij je ook op categorie kunt filteren zoals hotels, bloemenwinkels of banken. De applicatie kan je ook zoeken op basis van postcode, of omgekeerd zoeken wanneer je door een onbekende wordt gebeld. Verder is het handig dat je eindelijk je adresboek compleet kunt maken met de gegevens van al je vrienden, kennissen en verre familieleden, want je kunt de informatie vanuit Telefoonboek overnemen in je adresboek.

telefoonboekMaar er is nog meer mogelijk: je kunt adressen weergeven op Google Maps. Eenmaal uitgevoerde zoekopdrachten worden opgeslagen in de historie, zodat je ze sneller terug kunt vinden. Vanuit de applicatie kun je telefoonnummers bellen door erop te tappen. Zoek je alleen bedrijven, dan kun je daarvoor terecht in de bedrijvengids.

Omdat ik wel benieuwd was of Telefoonboek de adresgegevens goed overneemt in je adresboek, heb ik de applicatie meteen even uitgeprobeerd. Bij het opstarten van de applicatie ga je meteen naar het zoekscherm. Namen zul je zelf moeten invullen, maar bij het intikken van plaatsnamen verschijnen er meteen suggesties in beeld, zodat je met een paar letters als de juiste plaatsnaam te pakken hebt. Heb je geen internetverbinding, dan waarschuwt de applicatie pas wanneer je probeert te zoeken. Als je de juiste persoon hebt gevonden kun je meteen gaan bellen, of op één van de twee knoppen drukken. Met de ene knop toon je het adres op de kaart, met de andere knop voeg je de gegevens toe aan het adresboek. En inderdaad: het werkt probleemloos, de gegevens worden netjes ingevuld in de juiste velden. Voortaan nooit meer zoeken als ik op vakantie of tijdens de kerst een stapel kaarten naar de familie wil sturen. Om te voorkomen dat gekken met teveel vrije tijd privénummers gaan bellen heb ik voor de screenshots maar een willekeurige overheidsdienst gekozen om het te illustreren:

belastingdienst

Telefoonboek maakt gebruik van de informatie op telefoongids.nl en nummerzoeker.com. De applicatie is dan ook afhankelijk van de correcte werking van die websites. De ontwikkelaar biedt Telefoonboek op dit moment aan voor €0,79. Later zal die prijs worden verhoogd naar €1,59.

Downloaden: Telefoonboek (€0,79)
Meer info: Telefoonboek

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:22
Categorieën Diensten, Naslagwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.