SuperSafe voor iPhone: data beveiligd opslaan in Nederlandse kluis-app

SuperSafe is een nieuwe Nederlandse app van verzekeraar InShared. Met de app kun je data beveiligd opslaan, door gegevens in te tikken of een foto te maken van je paspoort, bankpas en andere gegevens.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

supersafeDe Nederlandse verzekeraar InShared heeft de app SuperSafe laten maken, die niet alleen voor eigen klanten is bedoeld Met SuperSafe kun je je vertrouwelijke gegevens opslaan in een digitale kluis. Je maakt een foto van je waardevolle spullen, zoals je rijbewijs of bankpassen en hebt daarna alles bij de hand. Alle informatie is versleuteld en wordt lokaal opgeslagen. Zonder je persoonlijke code krijgt niemand toegang tot je gegevens. Als je het teveel werk vindt om alle nummers in te voeren kun je ook foto’s maken van bankpassen of je paspoort. De gegevens die je maakt verschijnen niet in je fotorol, maar zijn alleen via de app te raadplegen. Ook gegevens die je lastig kunt terugvinden kun je makkelijk op deze manier opslaan, zoals je WOZ-waarde en je BSN-nummer.

De app bevat standaard al een aantal kluisjes, maar je kunt ook zelf een kluisje aanmaken voor een bepaald type gegevens, zoals je medische gegevens of wachtwoorden. Eventueel kun je een backup van de SuperSafe-gegevens maken en opslaan op de computer thuis, maar die gegevens zijn – in tegenstelling tot de app – niet beveiligd. Om toegang te krijgen tot de gegevens hoef je nog maar één code te onthouden.

supersafe iphoneSuperSafe is natuurlijk geen unieke app, want er zijn via de App Store al diverse wachtwoordapps te krijgen, zoals 1Password. Het verschil is dat SuperSafe gratis is en een grappige interface met kluisjes heeft. De app is gemaakt door Sharewire.

Downloaden: SuperSafe (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2011, 23:51
Categorieën Diensten, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.