StockTouch voor iPad: innovatieve app om aandelenkoersen te kijken

StockTouch is een relatief nieuwe aandelenapp, die een week of drie geleden in de App Store verscheen. De app is gemaakt door Visible Market en onderscheidt zich echt van de al bestaande apps, zoals die van Bloomberg. In de app zijn 900 bedrijven in 9 sectoren opgenomen, zoals gezondheidszorg, energie, technologie, financieel, industrie en dergelijke. […]

stocktouchStockTouch is een relatief nieuwe aandelenapp, die een week of drie geleden in de App Store verscheen. De app is gemaakt door Visible Market en onderscheidt zich echt van de al bestaande apps, zoals die van Bloomberg. In de app zijn 900 bedrijven in 9 sectoren opgenomen, zoals gezondheidszorg, energie, technologie, financieel, industrie en dergelijke. Het gaat om de top 100 bedrijven in elke sector, gemeten in marktkapitalisatie.

Elke 5 minuten worden de gegevens bijgewerkt, tijdens de handelsdag van 15:30 tot 22:00 uur Nederlandse tijd, de uren waarop Wall Street geopend is. Momenteel bevat de app alleen nog Amerikaanse bedrijven, maar de ontwikkelaar belooft dat binnenkort de wereldwijde aandelenkoersen worden toegevoegd.

Wat maakt de app nou zou bijzonder? Je ziet een interface met allemaal kleurtjes waarmee je in één oogopslag kunt aflezen hoe goed met het een bepaalde sector gaat. Veel groene vakjes betekent dat veel bedrijven in de plus zitten, terwijl een sector met veel rode vakjes erop wijst dat het slecht gaat met de aanwezige bedrijven. Door op een vakje te tikken krijg je gedetailleerde informatie te zien, zoals het koersverloop over de afgelopen 5 jaar, een korte omschrijving van de activiteiten en een lijstje met actueel nieuws. Zo kun je goed beslissen of het juiste moment is gekomen om in een bepaald bedrijf te gaan investeren.

Je kunt ook op basis van dag, week, maand, kwartaal, halfjaar of jaar het koersverloop bekijken.

Downloaden: StockTouch (€3,99)

stocktouch ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2011, 20:50
Categorie Financiën

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.