Stadsgids Leiden: vind monumenten, kroegen en musea op de iPhone

De Stadsgids Leiden wijst je de weg naar honderden bezienswaardigheden en monumenten, restaurants, musea en andere interessante plekken in Leiden. De applicatie is voorzien van kaarten met GPS-locatie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

leiden iconNa Den Haag en Amsterdam heeft nu ook Leiden een eigen stadsgids. De Stadsgids Leiden is gemaakt door SWIS, gebaseerd op de geografische weboplossing GeoStart. De applicatie werd op 11 februari gepresenteerd op het festival De Verleiding, waar Leidse professionals uit de communicatiesector zich hadden verzameld. SWIS maakte eerder al de digitale stadskaart voor Leiden en recent de stadsplattegrond van Den Haag. Leiden telt ruim 2.700 monumenten, dus een stadsgids die je op weg helpt is geen overbodige luxe.

De Stadsgids bevat van de belangrijkste monumenten zoals hofjes, kerken, molens en stadspoorten een uitgebreide beschrijving. Leiden heeft ook de hoogste museumdichtheid, telt honderden restaurants, eetcafés en kroegjes, die de mobiele stadgids je helpt ontdekken.

De applicatie heeft een overzichtelijke interface met categorieën, waarmee je bekende en minder bekende Leidse locaties snel kunt vinden. De applicatie is gemaakt in samenwerking met Marketing Leiden. Na deze eerste Stadsgids Leiden roept SWIS: “Dit smaakt naar meer!” Grote kans dus, dat er binnenkort nog andere stadsgidsen en mobiele toepassingen bij komen.

Downloaden: Stadsgids Leiden (gratis)

stadsgids leiden

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2010, 10:35
Categorie Reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.