Review: Sonic the Hedgehog

Review van Sonic the Hedgehog, het spel met de blauwe egel die over je iPhone-scherm raast.
Wouter - · Laatst bijgewerkt:

Sonic.Veel mensen zijn opgegroeid met Sonic the Hedgehog. De snelle blauwe egel wist door zijn snelheid en kleurrijke omgevingen vele harten te veroveren. Maar dat was vroeger. Sonic is nu een alcoholist die zo nu en dan in een nieuwe game zit om zijn drank te financieren. Het gaat niet goed met Sonic. Kan een remake van het origineel op de iPhone daar verandering in brengen?

Sonic is als remake al op verschillende mobieltjes geweest, maar de iPhone-variant is toch de beste. Onze blauwe egel rent supersnel en alleen de grafische prestaties van de iPhone kan dat goed in beeld brengen.

Sonic the Hedgehog.

Bij Sonic op de iPhone heb je on-screen controls. Je ziet je knoppen dus doorzichtig op het scherm. De besturing reageert erg goed en ik heb er niks op aan te merken.

Sonic.   Sonic.

Toch vraag ik me af wie deze game nog zou willen. De originele Sonic is al zo vaak langsgekomen, waarom zou je dan nog een versie op de iPhone willen hebben? De echte fans hebben de game al dubbel en dwars uitgespeeld op hun console en op hun handheld. Voor de mensen die Sonic nog niet kennen, kan dit een uitkomst zijn, maar wie kent Sonic nou niet?

Sonic the Hedgehog.

Conclusie

Sonic the Hedgehog is een goede remake. De besturing werkt goed en alles is mooi intact gebleven. Deze versie van Sonic is de beste versie die je op een mobieltje kan krijgen. De vraag is echter; heb je Sonic al eens gespeeld en waarom zou je het nog een keer doen op je iPhone? Sonic is en blijft een aanrader, maar alleen voor de mensen die hem totaal niet kennen.

Info: Sonic the Hedgehog

Sonic the Hedgehog.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 2:20
Categorie Games
Onderwerp hedgehog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.