Smurfen als kinderboek op de iPad

De Smurfen zijn nu ook als kinderboek in de App Store te vinden.

smurfs-storybookDe Smurfen hebben niet zo’n beste reputatie op het iOS-platform. Ouders die hun kinderen met de iOS-game lieten spelen realiseerden zich vaak niet dat de in-app aankopen bij de Smurfen al snel in de tientallen euro’s gaan lopen. Apple greep in, waardoor voortaan bij in-app aankopen altijd een wachtwoord vereist is. Maar het is niet alleen kommer en kwel in Smurfenland: er is een 3D-film en een bijbehorend kinderboek.

Het boek krijgt de naam ‘The Smurfs Movie Storybook’ en is gemaakt door ontwikkelaar iStoryTime. Het bevat het verhaal zoals ook in de film wordt verteld en is gericht op de erg jeugdige Smurfen-fans. Er zitten beelden uit de film in en er zijn stemmen gebruikt die je ook in de film tegenkomt. Er zijn twee manieren om te gebruiken: zelf lezen of laten voorlezen door een van de stemmen. Hou er wel rekening mee dat de app Engelstalig is en dat de voorleesstem de tekst dus ook in het Engels zal voorlezen. Naast het boek zit er ook een minigame in, waarbij je de fouten in een plaatje moet zien te ontdekken.

iStorybook is geen nieuwe speler als het om dit soort boeken-bij-films gaat. Ze brachten eerder al storybook-applicaties uit voor Kung Fu Panda 2, The Penguins of Madagascar, Shrek Forever After en Transformers Mix & Match. Tegenwoordig is je film niet veel waard, als er geen bijbehorende app bij te krijgen is.

Downloaden: The Smurfs Movie Storybook (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2011, 22:14
Categorieën Boeken, Kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.