Smoesjes App voor iPhone helpt je aan een geloofwaardige smoes

De Smoesjes App helpt je bij het vertellen van een geloofwaardige smoes. De app is ontstaan uit de SmoesjesCD, die een aantal jaren geleden erg populair was. Met 26
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

smoesjes-app-iphoneDe SmoesjesApp is gloednieuw in de App Store verschenen, maar toch is het idee al een paar jaar oud. Toen bedacht Rob van Doleweerd van Het Conceptbureau de SmoesjesCD, een cd die allerlei geloofwaardige achtergrondgeluiden laat horen. Vertel je dat je op het station staat te wachten, dan zorgt het geluid van vertrekkende treinen ervoor dat de persoon aan de andere kant van de lijn het gelooft. Het idee was destijds zo bekend, dat het in tv-programma’s en radio-uitzendingen is geweest. Ook kranten en tijdschriften schreven erover. Het was hoog tijd om het idee weer eens uit de kast te halen… maar dan als app.

smoesjes iphone appOntwikkelaar MobilePioneers (van de TVGiDS.tv) maakte er de Smoesjes App van, met 26 achtergrondgeluiden om je smoes geloofwaardiger te maken. Doe alsof je op een snelweg, het vliegveld of een NS-station bent. De app is universeel en daardoor geschikt voor iPhone en iPad. Zo kun je op de iPad het geluid laten afspelen, terwijl je ondertussen op de iPhone aan het bellen bent.

Er zit wel één groot nadeel aan de app: tegelijk geluiden afspelen en bellen is helaas niet mogelijk. Je zult dus een extra iOS-apparaat achter de hand moeten hebben (bijvoorbeeld van een vriend) om tijdens het bellen de geluidjes af te spelen. Eventueel kun je de geluiden via AirPlay over je speakers afspelen.

Naast de 26 achtergrondgeluiden zitten er nog 10 extra soundeffects in, die je kunt mixen. De knalgele app heeft een strip-uiterlijk gekregen. Liegen alsof het gedrukt staat wordt met deze app een stuk makkelijker. Via ons Facebook-account geven we een aantal promocodes weg.

Downloaden: Smoesjes App (ter introductie €0,79 – vanaf 18 december €1,59 – dit ‘dreigement’ is niet waargemaakt)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2011, 12:12
Categorieën Amusement, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.