Skitch voor iPad door Evernote uitgebracht: foto’s voorzien van tekst en vormen

Evernote heeft de iPad-app Skitch uitgebracht, waarmee je bovenop screenshots en foto's bepaalde teksten en symbolen kunt plaatsen om iets uit te wijzen. De app was al lange tijd een bekend Mac-programma, maar werd in augustus door Evernote overgenomen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Skitch EvernoteNotitie-gigant Evernote heeft met Skitch een nieuwe iPad-app uitgebracht, die het makkelijker moet maken om zonder woorden iets duidelijk te maken. Door met een paar simpele hulpmiddelen op een screenshot, foto of andere afbeelding te tekenen kun je duidelijk proberen te maken waar bijvoorbeeld een schilderij moet hangen of waar er iets bijzonders op een foto gebeurt.


Hoewel Skitch vrij simpele handelingen uitvoert bovenop een bestaande screenshot of foto, tekent de app zich door zijn gebruiksgemak. De knoppen links in het scherm geven je toegang tot een aantal objecten om bovenop het beeld te zetten, die ieder natuurlijk in gebruik zijn. Wil je bijvoorbeeld een pijl in je screenshot tekenen, dan volgt deze op intuïtieve wijze je vinger.

Skitch-ipadOmdat Skitch deel uitmaakt van Evernote, is het ook vrij simpel om de bewerkte beelden in de bekende notitie-app te plaatsen. Boven de bewerkingstools bevindt zich het bekende Evernote-logo, waarmee je kunt inloggen bij de dienst. De volgende keren dat je hier op drukt wordt het beeld automatisch aan een notitie toegevoegd, waarna je er nog een titel en beschrijving aan kunt toevoegen.

Voor veel Mac-gebruikers is Skitch geen onbekende naam: het staat al langere tijd bekend als een Mac-programma om hetzelfde als met deze iPad-versie mee te doen. In augustus kocht Evernote het bedrijf achter de software, waarna er een versie voor ieder mobiel platform werd beloofd.

Downloaden: Skitch (gratis)

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=L0KQbLOPDvc

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 december 2011 om 16:22
Categorie
Productiviteit
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.