Sid Meier’s Pirates! verschenen voor de iPad

Sid Meier's Pirates!, een van de eerste games van de beroemde spelontwikkelaar, is nu ook op de iPad uitgebracht. Je kruipt in de huid van een beginnende piraat, met als doel om uiteindelijk de meest succesvolle zeerover aller tijden te worden.

Sid Meier's Pirates!2K Games heeft zojuist de remake van Sid Meier’s Pirates! op de iPad uitgebracht. Het originele spel is alweer 24 jaar jaar oud en is gebaseerd op een spannend verhaal. Je kruipt in de huid van een beginnende piraat, wiens rijke familie door een Spaanse markies wordt gevangen genomen. Je gaat aan boord als scheepsjongen bij de Spanjaarden, Engelsen, Fransen of de Nederlanders, waar je langzaam jezelf omhoog werkt.

Sid Meier’s Pirates! steekt allesbehalve lineair in elkaar. Zodra je een eigen schip in bezit hebt ben je in staat om het piratenleven op totaal eigen manier te benaderen. Zo kun je militair te werk gaan en andere schepen enteren voor hun buit, maar ben je ook in staat om de dochters van gouverneurs het hof te maken. Trouw je met de dame in kwestie, dan stijgt je faam in het spel, wat je weer succesvoller als piraat maakt. Je speelt het spel uit door de meest succesvolle piraat aller tijden te worden, maar het is aan jou om in te vullen hoe je dat doet.

Het spel kwam origineel in 1987 uit voor de Commodore 64 en was de eerste titel waar Sid Meier zijn eigen naam in verwerkte. Deze beroemde spelontwikkelaar maakte een flink aantal simulatiespellen en werd vooral bekend om zijn Civilization-serie. Een game in deze reeks, Civilization Revolution, verscheen ook op de iPad.

In 2004 werd een remake van Pirates! uitgebracht, maar met 3D-graphics en extra spelelementen. Deze werd uitgebracht op de Mac, PC, Xbox en Playstation Portable. De iPad-versie is deze zelfde game, maar dan aangepast om te werken met de tablet zijn touchscreen.

De iPad-versie kost tijdelijk €2,99. Deze prijs wordt na 25 juli verhoogd naar €5,49.

Download: Sid Meier’s Pirates! (€2,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2011, 11:35
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.