Shazam uitgekomen op iPad met automatisch muziek herkennen

Shazam is op de iPad uitgekomen! Een update maakt de iPhone-app om muziek mee te herkennen universeel met songteksten en muziek op kaart.

Shazam iPad vriendenDe wereldberoemde applicatie Shazam waarmee je muziek die je hoort identificeert, is nu ook verkrijgbaar voor de iPad. De iPhone-app van de gratis versie en betaalde variant Shazam Encore zijn beide bijgewerkt naar versie 6.0 en daardoor universeel verkrijgbaar geworden, dus ook geoptimaliseerd voor Apple’s tablet. De applicatie kan automatisch taggen: het beluistert alle muziek die op staat terwijl de app actief is, en herkent zo als het goed is elk nummer dat je hoort.

Shazam nummer geluisterdShazam is zelfs op de achtergrond actief terwijl je je mail leest of een radiostation hebt opstaan op de iPad. Je zou nu zelfs het nummer dat je hoort tijdens het spelen van een game moeten herkennen als je Shazam op de achtergrond nog hebt aan staan. Verder kan je ook in elk scherm rechts onderin de app op de Shazam-knop drukken om ter plekke een scan uit te voeren. Automatisch taggen kan ook uitgeschakeld worden. Een herkend nummer verschijnt bovenaan in het witte blak op de Home-pagina. Onderaan die Home-pagina zie je liks naar Amerikaanse televisieprogamma’s die op dat moment in de States wordt uitgezonden, en de muziek die daarin gescand en herkend wordt. Met horizontale vegen ga je naar een selectie ‘beste muziek’ en de Amerikaanse hitlijst.

Gelukkig is Shazam niet helemaal op Amerikaanse leest geschoeid. Een nieuwe functie in de iPad-app die ook meteen op de iPhone is geïntroduceerd, is het Verkennen-tabblad. Daarmee kan je op een kaart de hele wereld afstruinen naar de meest geluisterde muziek. Je kan tot op stadsniveau inzoomen om te zien wat de meest gescande muziek aldaar is. Een plaatje kondigt de aanvoerder van de chart aan, met een druk erop zie je het volledige lijstje. Natuurlijk kan je ook door je eigen gescande muziek bladeren in de app. Bij veel van de liedjes kan je het nummer direct afspelen in Rdio (ook in Spotify als je Shazam Encore hebt) en kan je de songtekst opvragen en meelezen terwijl je de muziek hoort.

Shazam muziek op kaart

Meer manieren om van Shazam gebruik te maken zijn inloggen met Facebook om de recente scans van je vrienden te achterhalen. Ten slotte is er een tabblad met eigen favorieten.

Directe concurrent SoundHound was al even verkrijgbaar op de iPad.

Downloaden: Shazam (gratis, universeel, iOS 6.0+)
Downloaden: Shazam Encore (€5,99, met Spotify-snelknop, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2013, 14:54
Categorie Muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.