Saving Yello nu ook in gratis versie verkrijgbaar op iPad

Saving Yello heeft een gratis versie gekregen op de iPad, iPhone en iPod touch. In Saving Yello Lite speel je 10 levels van de originele 50, waarin je een vis in zijn vissenkom moet katapulteren.

Saving Yello Lite iPadHet Angry Birds-achtige spel Saving Yello is in korte tijd razend populair geworden op de iPad toen de prijs van het spel van 79 eurocent naar gratis werd verlaagd. Het spel is op de iPad, iPhone en iPod touch samen meer dan één miljoen keer gedownload. Het volledige spel kost inmiddels alweer een tijdje 79 cent, maar er is nu een Lite-versie verschenen waarmee je gratis kennis kan maken met de goudvis die zijn vissenkom in wil.

Je bestuurt de goudvis als de katapult van Angry Birds. Door hem in een speciale richting naar achteren te trekken – aan zijn vin – schiet hij weg. In de eerste twee levels draait het er louter dat je eindigt in de vissenkom. Vanaf het derde level word je geïntroduceerd aan het complete idee van het spel. Het einddoel is nog steeds de vissenkom, maar onderweg moet je zoveel mogelijk rommel maken van het speelgoed dat in de kamer staat opgesteld. Je haalt de hoogste score als je zoveel mogelijk schade aanricht in zo weinig mogelijk katapult-acties.

Het verhaalt van Saving Yello is de eigenaar van de vis, een jongetje van een jaar of 7, Yello zomaar weggooit. Daar laat Yello het natuurlijk niet bij zitten. Met schattige geluiden en ‘oempf’-geluiden als hij op een muur knalt, baant de vis zich een weg naar de kom. Zo klinkt er een vreugdekreet als het speelgoed van de eigenaar wordt getorpedeerd of een grote sprong wordt gemaakt.

De demoversie van Saving Yello heeft 10 levels en geeft een hint van de power-ups die je in het volledige spel tegenkomt. Die biedt 50 levels en heeft sterren in levels verborgen waar je naar op jacht kan gaan om het maximale uit het spel te halen.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2012, 12:00
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.