RTL Nieuws mobile sneller en met pushnotificaties

De iPhone-app RTL Nieuws mobile is bijgewerkt en laadt voortaan sneller en automatisch als je terugkomt in de app. Ook is een videoprobleem verholpen.

RTL Nieuws Mobile iPhone iPod touchDe goed ontvangen nieuws-app van RTL Nieuws heeft haar eerste update gekregen na de uitgave in december. De applicatie corrigeert het gebrek aan pushberichten in de originele applicatie: RTL Nieuws mobile vraagt na de update bij het opstarten meteen om pushberichten te versturen, en kan dat vervolgens doen bij belangrijk nieuws. Daarnaast is de applicatie sneller gemaakt: artikelen laden sneller en ook de scrollsnelheid lijkt opgevoerd.

RTL Nieuws Mobile headlinesDat video’s soms niet kantelen in de richting waarin je ze wilt bekijken, moet eveneens verholpen zijn in RTL Nieuws mobile 1.4.1. En dimt je scherm nadat je de applicatie even hebt gebruikt, dan zie je middels een laadanimatie dat het laatste nieuws wordt opgehaald als je de app weer oppakt. De laatste verbetering is dat na het installeren van de app op de iPad nu het juiste pictogram van de app wordt weergegeven. Die verbetering is marginaal: RTL Nieuws heeft met RTL Nieuws 365 al een andere, uitstekende iPad-app.

RTL Nieuws mobile veroverde snel een plek in de top 5 meest gedownloade iPhone-apps net na de release. Dat succes komt niet uit de lucht vallen. De applicatie ziet er verzorgd uit en heeft bovendien ook content te bieden náást de twee grote concurrenten NU.nl en NOS. Zo lees je er behalve het nieuws ook columns, is er een uitgebreide roddelsectie onder de noemer Boulevard en kan je RTL4 live streamen, alsmede journaals en items daaruit terugkijken.

Downloaden: RTL Nieuws mobile (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2013, 11:43
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.