Roddels-app combineert meerdere roddelsites in iPhone-app

Roddels is een app die roddelnieuws van meerdere sites combineert, zoals Prive, Bruno en Film1. De nieuwtjes zijn voorzien van foto's in een Flipboard-achtig uiterlijk.

roddelsDe roddelindustrie is een miljardenbusiness. Het is niet voor niets dat de top 10 van meestgezochte zoekopdrachten op Google vol staat met artiestennamen. En het is niet voor niets dat Sanoma in 2012 op de markt gaat komen met een tabloid vol roddelnieuws die groter gaat worden dan NU.nl. De meer eufemistische namen entertainmentnieuws en gossip moeten de indruk wekken dat het allemaal onschuldig is, maar de nieuwe Nederlandse app Roddels noemt het beestje gewoon bij zijn naam. De app is gemaakt door MobilePioneers, bekend van de iPhone-televisiegids TVGiDS.tv.

Roddels schrijft zelf geen nieuws, maar sprokkelt de roddels bijeen van bestaande sites als Bruno.nl, Prive.nl, Film1.nl, Artiestennieuws.nl en Talpafan.nl. Dezelfde compilatie is ook te vinden op actueel.st, waar iets meer bronnen bijeen worden geschraapt, zoals de nieuwtjes van Weekend, Google News, NU’s Achterklap en Story.nl. Voor wie wil weten dat Bridget een fles drank aan de mond heeft gezet, Veronica van de Leur helemaal naakt gaat en wil meeleven met de vriend van Mariska Hulscher, die straatarm blijkt te zijn, is dit een nuttige app.

Via de instellingen kun je aangeven welke roddelsites je wilt lezen. Gelezen artikelen zijn te herkennen aan een groen hoekje, roddels die meer dan 24 uur oud zijn krijgen een grijs hoekje. De sappigste roddels kun je delen via Facebook, Twitter en Hyves. Voor het uiterlijk van de app is gekozen voor een weergave die we de laatste tijd wel vaker in nieuwsapps hebben gezien: een verticale band met foto’s bij de nieuwsitems van de betreffende site. Om de artikelen te lezen moet je steeds doorklikken. Eigenlijk een soort Flipboard dus, maar dan met artikelen waaruit blijkt dat sterren het ook niet altijd makkelijk hebben.

Downloaden: Roddels (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 januari 2012, 13:34
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen entertainment, roddels

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.