Roads of Rome HD: tijdmanagement met een vleugje strategie

Roads of Rome HD is een tijdmanagement-game met elementen uit strategie-spellen. Je bouwt veertig levels lang aan de wegen naar Rome, om zo de hand van Caesar's dochter te winnen.

Roads of Rome HDAls je de screenshot van Roads of Rome HD bekijkt, dan zou je denken dat het een real-time strategy-game is. Je bekijkt een ruwe spelwereld van bovenaf, terwijl je soldaten en werkers aan het werk zet om verschillende taken voor je uit te voeren. Maar vergis je niet: dit spel lijkt in essentie meer op tijdmanagement games zoals Sally’s Spa, dan grote strategietitels zoals The Settlers. Het spel combineert elementen van beide genres tot een interessant resultaat.

Je kruipt in de huid van Victorus, een succesvolle Romeinse soldaat die verliefd is op de dochter van Caesar. De Romeinse keizer probeert hier een stokje voor te steken door je er op uit te sturen om de te werken aan de wegen naar Rome. Gezien het oude gezegde, “alle wegen leiden naar rome”, kunnen we er van uitgaan dat dit wel een tijdje gaat duren. Veertig levels lang moet je als Victorus manschappen commanderen terwijl ze wegen bouwen, bomen omhakken en aankomend gevaar tegenhouden. Je krijgt maar een beperkt aantal minuten om een level af te ronden, wat betekent dat je het werk zo efficiënt mogelijk moet uitvoeren.

Downloaden: Roads of Rome HD (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2011, 12:00
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.