Richard Branson gaat iPad-magazine Project lanceren

Richard Branson zou van plan zijn een iPad-only magazine uit te brengen onder de naam Project. Eerder sprak Branson al over een blad dat Maverick zou gaan heten.

richard bransonVirgin-baas Richard Branson is van plan om een magazine-applicatie voor de iPad te lanceren, onder de naam ‘Project’. De lancering staat gepland voor volgende week dinsdag. Dat wordt afgeleid uit uitnodigingen, die diverse Europese media hebben ontvangen. Er staat een speciaal evenement gepland, waarbij nog onduidelijk is of de applicatie zelf gelanceerd gaat worden, of dat er alleen een aankondiging volgt.

Het nieuwe magazine Project zou rubrieken zoals entertainment, reizen, zakenleven, design en internationale cultuur bevatten. In de media-industrie is Project nog een onbekende naam. Wel opvallend is, dat Branson afgelopen juli nog aankondigde dat hij met een iPad-magazine bezig was. Het blad zou toen nog Maverick gaan heten en onder leiding van zijn dochter Holly worden ontwikkeld. Over dit blad werd gezegd, dat er geen gedrukte versie zou worden uitgebracht. Hij zou daarin een voordeel zien ten opzichte van uitgevers van gedrukte magazines, die zich niet kunnen veroorloven om hun digitale versies zeer laag te prijzen, omdat het anders kannibaliseert op de duurdere uitvoering die in de kiosk ligt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2010, 9:37
Categorie Kiosk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.