Rhapsody werkt aan offline muziekluisteren op iPhone

Muziekdienst Rhapsody is van plan de huidige iPhone-applicatie uit te breiden met een mogelijkheid om offline naar muziek te luisteren. De update zou al binnen een paar dagen beschikbaar moeten zijn in de App Store.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

rhapsodyDe muziekdienst Rhapsody heeft een teaser-video uitgebracht waarin ze het offline luisteren van muziek demonstreren op de iPhone. Rhapsody-gebruikers kunnen de muzieknummers naar hun iPhone downloaden en ook luisteren wanneer er geen internetverbinding beschikbaar is, bijvoorbeeld wanneer het toestel in vliegtuigmodus staat. Rhapsody is een betaalde muziekdienst, waarbij je $15 per maand betaalt om muziek te kunnen luisteren. Het is gericht op de Amerikaanse markt..

In de App Store is al een Rhapsody-applicatie te downloaden, waarmee je de catalogus van meer dan 9 miljoen muzieknummers kunt afspelen. Of de nieuwe functie ook wordt goedgekeurd is een beslissing die nu bij Apple ligt. Het afspelen van muzieknummers via een internetverbinding, zoals Rhapsody momenteel aanbiedt, heeft als voordeel dat je meer opslagruimte op je toestel vrijhoudt maar het is ook een grotere aanslag op je batterij.

Rhapsody belooft in onderstaande video dat de offline-functie snel op de iPhone beschikbaar komt (“coming soon!”). Over een paar dagen zou de nieuwe functie al beschikbaar moeten zijn. Ook wordt er gewerkt aan een Android-versie van de Rhapsody-applicatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2010, 13:17
Categorie Muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.