Drie games voor iPad aangekondigd: GeoDefense 2, Galcon Fusion en Earth vs Moon

Drie gameontwikkelaars hebben aangekondigd dat ze hun games gaan aanpassen voor de iPad. Het gaat om de games Earth vs Moon, Galcon Fusion en GeoDefense 2.

earth vs moonHet bleef vorige week rustig op de Game Developers Conference, wat het aankondigen van nieuwe games betreft. Grote gamesbedrijven zoals Gameloft en EA kwamen niet met een uitgebreide line-up van games die ze voor de iPad gaan uitbrengen. Maar gelukkig zijn er dan altijd nog de kleinere ontwikkelaars, die we iets aan te kondigen hadden. Drie games komen hier langs: GeoDefense 2, Galcon en Earth vs Moon.

We beginnen met Earth Vs Moon van ontwikkelaar Low Five Games (hierboven te zien). Deze game zal worden aangepast voor de grotere interface van de iPad: grotere graphics en meer torens (geen drie maar vier tot zes). Ook komen er meer vijanden op je af, dan op de iPhone. Om de aankondiging te vieren geeft de ontwikkelaar de iPhone-versie van Earth Vs Moon tijdelijk gratis weg (er is niet bekend hoe lang dit nog duurt, dus wees er snel bij).

geodefenseDe tower defense-game GeoDefense wordt gemaakt door Critical Thought Games en is in een versie voor de iPhone al geruime tijd verkrijgbaar in de App Store. De ontwikkelaar werkt nu aan een vervolg op deze game: GeoDefense 2. Die komt in twee varianten beschikbaar: eentje voor de iPad en de andere voor de iPhone.

Wat graphics en functionaliteit betreft zullen beide versies iets verschillend zijn; de iPad-versie wordt niet gewoon een opgeblazen versie van de iPhone-game. GeoDefense 2 krijgt meer zeshoeken, langere paden en meer plaatsen om torens te bouwen. Ook overweegt de ontwikkelaar meer deeltjeseffecten toe te passen bij de iPad-versie. Mogelijk gaan ze kiezen voor een freemium-model, waarbij je extra levels kunt kopen via een In App Purchase. Over een halfjaar zal de game ongeveer klaar zijn.

galconGalcon Fusion komt al veel eerder naar de iPad; de planning is rond de lancering op 3 april. Galcon Fusion is de desktopversie van Galcon, een game die je al op de iPhone kunt spelen. Galcon is een realtime strategiespel dat zich in het heelal afspeelt. Je moet ruimteschepen naar verschillende planeten sturen, om te proberen een bepaald sterrenstelsel te veroveren. In de desktopversie zijn de gevechten veel langer dan de iPhone-versie, waar je in zo’n twee minuten klaar bent met een gevecht. Galcon Fusion heeft een kaart met tussen de veertig en zestig planeten (bij de iPhone zijn het zo’n twintig stuks). De game krijgt multiplayer-functies voor maximaal vier spelers. Je kunt daarbij vanaf je iPad ook spelen tegen vrienden die de game op hun PC/Mac hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2010, 11:48
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.