Review KeyPoint: Presentaties maken op de iPhone

Al even geleden heeft Bert Timmermans een iPhone-applicatie gemaakt waarmee je zelf presentaties kunt maken op de iPhone. Bert heeft gezorgd dat je door middel van zijn iPhone-applicatie KeyPoint-presentaties kan maken, waarbij je zelf een heleboel factoren in de hand hebt. Ik kwam hem met toeval tegen en heb meteen eens gekeken hoe de applicatie […]
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Keypoint - presentaties maken op de iPhoneAl even geleden heeft Bert Timmermans een iPhone-applicatie gemaakt waarmee je zelf presentaties kunt maken op de iPhone. Bert heeft gezorgd dat je door middel van zijn iPhone-applicatie KeyPoint-presentaties kan maken, waarbij je zelf een heleboel factoren in de hand hebt. Ik kwam hem met toeval tegen en heb meteen eens gekeken hoe de applicatie werkt. Mijn eerste reactie is super!

De applicatie zoals ik die nu zie is speciaal voor mensen onderweg die een presentatie moeten voorbereiden. Je maakt aan de hand van enkele basistemplates een presentatie op je iPhone die je deelt met vrienden of collega’s om ergens anders af te spelen. Om volgens eigen woorden van KeyPoint te spreken,

Creëren, Afspelen, Delen & Exporteren van presentaties op je iPhone of iPod Touch

Als je de applicatie opstart heb je de keus om direct een presentatie te maken. Je selecteert een van de 8 basistemplates waar jouw presentatie aan moet voldoen en daarna kun je al direct pagina’s aan je presentatie toe gaan voegen. Ook bij deze stap heb je 3 templates voor een pagina. Deze functionaliteit tref je ook aan in programma’s als KeyNote of Powerpoint. Nadat je enkele pagina’s gemaakt hebt kunt je deze opslaan en zelf publiceren. De applicatie genereert dan een URL die je aan je vrienden door kunt sturen zodat de presentatie online te bekijken is. De testpresentatie van iPhoneclub ziet er ook prima uit.

Bert geeft aan dat hij bezig is met een exportmogelijkheid naar Powerpoint en PDF. Een feature die ik zelf ook wel fijn zou vinden. Wil je weten wat voor stappen Bert genomen heeft om zijn iPhone-applicatie te maken dan kun je dat teruglezen in een interview met Bert op Cocoaheads. Of bekijk de demovideo (Niet op de iPhone te bekijken) om een indruk te krijgen van de iPhone-applicatie KeyPoint.

Conclusie

Ik mis zelf nog de optie om er een SlideShare-presentatie van te maken of zelf een presentatie in te laden (PPT, PDF, SlideShare) om te bewerken. SlideShare is een service waarmee je online presentaties kunt bekijken, delen en maken. Ik zou al tevreden zijn als ik een Keypoint-presentatie toegestuurd kon krijgen die ik weer kan bewerken. Naast de deelmogelijkheden zou de mogelijkheid om zelf templates te maken ook erg van pas komen. Een eerste stap zou het aanpassen van kleuren en lettertypes zijn. Hierdoor kun je al snel een eigen template maken. Als je deze dan ook nog op kan slaan, zou dat helemaal geweldig zijn. Het toevoegen van eigen plaatjes uit je eigen iPhone fotobibliotheek zou ook erg mooi zijn.

Desalniettemin een prima applicatie. Een applicatie waarbij de gebruiksvriendelijkheid en het nut erg goed zijn en waarbij ik hoop op updates. Hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik en Bert updates net even wat sneller realiseert.

Info: Keypoint

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2010, 20:53
Categorieën Diensten, Productiviteit
Onderwerpen diy, presentatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.