Review: Colorbind op de iPhone verdient een lintje voor charme

Colorbind is een eenvoudige game die uitblinkt door charme. Het spel bestaat uit 84 levels waarin je steeds een gekleurd lintje moet trekken. Het wordt gaandeweg complexer.
Ellen de Lange-Ros - · Laatst bijgewerkt:

colorbindColorbind valt in de categorie ‘kleine eenvoudige spelletjes, die toch uitblinken’. Het spel bestaat uit 84 levels waarin je steeds een gekleurd lintje moet trekken over een aantal punten. In de eerste levels is dit nog eenvoudig, maar al snel worden de uitdagingen complex. Je krijgt dan bijvoorbeeld meerdere kleuren lintjes die je op een goede manier over elkaar heen moet leggen.

De levels zijn onderverdeeld in drie moeilijkheidsgraden, waarbij je start in ‘easy’ en na 28 levels vanzelf doorgaat naar ‘medium’ en daarna naar ‘hard’. Je speelt de levels achtereenvolgens vrij, maar hoeft niet alle levels te spelen om verder te komen. Vastlopen in een level is dus niet funest voor je voortgang en is zijn al snel na de start van de game veel verschillende levels waaruit je kunt kiezen.

colorbind screens

Colorbind spreekt me aan vanwege het adagio ‘simple to play, hard to master’, dat in dit spel tot z’n recht komt. Toch zijn de levels zeker niet eenvoudig en bieden ze veel uitdaging. Het concept van het trekken van lintjes is eenvoudig en werkt heerlijk met de touchbesturing. Je beweegt eenvoudig je vinger over het scherm om een parkoers te tekenen en tekent dezelfde lijn terug als je zaken wilt herstellen. Ook kun je altijd eenvoudig het level opnieuw opstarten.

Naast de uitdagende en inventieve gameplay, sprak de game me grafisch aan. Het spel ziet er sober uit, met een witte achtergrond en eenvoudige donkere kleurstellingen van de lintjes die goed op elkaar zijn afgestemd en zorgen voor een mooie rustige speelervaring. Speel daarbij je eigen muziek en je beleving is compleet.

Verwacht van Colorbind geen uitgebreide gameplay zoals bij GTA: Chinatown Wars, of complexe kleurrijke levels zoals bij Plants vs Zombies. Colorbind kun je vergelijken met andere eenvoudige iPhone-games, zoals Doodle Jump, Canabalt of Flight Control. Ben je een liefhebber van zulke charmante kleine spelletjes en hou je van puzzelen, dan zal Colorbind je zeker aanspreken.

Info: Colorbind

colorbind iphone

  • Ontwikkelaar: Daniel Lutz
  • Applicatie: Colorbind
  • Te koop via: App Store
  • Prijs: €1,59 (er is ook een gratis Lite-versie)
  • Geteste versie: 1.0
  • Releasedatum: 18 februari 2010
  • Bestandsgrootte: 9,1 MB
  • Cijfer: 8,0

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2010, 16:36
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.