Review: Coffee Time, koffie halen met de iPhone

Review van Coffee Time, een applicatie die met hulp van studenten van de Avans Hogeschool in Den Bosch is gemaakt. Met de applicatie kun je koffie halen voor je collega's.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het startscherm van Coffee Time. Als je een rondje koffie voor vrienden of collega’s gaat halen kun je proberen alles te onthouden of alles op een notitieblok noteren. Het resultaat is vaak dat je bij de koffieautomaat niet meer kunt lezen wat je hebt opgeschreven, of bent vergeten hoeveel melk of suiker er bij persoon X in de koffie moest. Informaticadocent Wim Verhoef van de Avans Hogeschool in Den Bosch ontwikkelde samen met studenten de applicatie Coffee Time, waarmee je makkelijk de bestellingen van je collega’s kunt noteren. Wim had al ervaring opgedaan met het programmeren voor de iPhone met de applicaties Geocaching Buddy en Geocaching Toolkit. Bij Coffee Time speelden de studenten ook een rol: ze moesten nadenken hoe de GUI eruit zou moeten zien, welke functionaliteit de applicatie moest bevatten en ook hoe de applicatie gepromoot kon worden.


Wim heeft het programmeren van de applicatie serieus aangepakt. Na een week flink doorwerken lag er een applicatie die helemaal volgens Apple’s regels is gemaakt en goed is getest. Het is de bedoeling dat de opbrengsten van de applicatie zullen worden besteed aan een etentje aan het eind van het semester.

Gebruik van Coffee Time

Bij het opstarten van Coffee Time zie je dat de dranken koffie, thee, chocolademelk en koud water al zijn ingevuld. Met de knop Edit rechtsboven in het scherm voeg je extra dranken toe, bijvoorbeeld Cappuccino, melk of wat er verder maar in de kantine, koelkast of koffieautomaat is te halen. Bij het opnemen van de bestelling hoef je alleen maar op de drank te tikken: je hoort dan een geluid en er komt een extra streepje bij. Heb je liever gewone getallen, dan kan dat ook: met de knop linksboven in het scherm.

Bedenkt iemand dat hij toch liever thee in plaats van koffie heeft, dan kun je met een wisbeweging over de betreffende drank een streepje weghalen. Verlaat je de applicatie tussentijds, bijvoorbeeld omdat er een telefoongesprek binnenkomt, dan blijft de bestelling intact. Met de prullenbakknop rechtsonder kun je de complete bestelling wissen.

Mogelijkheden van Coffee Time

De i-knop linksonder in het scherm laat de mogelijkheden van de applicatie zien: je kunt drankjes toevoegen en verwijderen, de volgorde van de dranken wijzigen of alles op nul zetten. Heb je eenmaal de controls bestudeerd, dan is alles meteen duidelijk. Bij het toevoegen van een nieuwe drank mag je de omschrijving zo lang maken als je zelf wilt (ik ben tot 100 tekens gegaan en dat mocht), al heeft het maar beperkt nut omdat je in de lijst alleen de eerste ca. 25 tekens van elke drank ziet. Er is geen check aanwezig om te controleren of een drank al aanwezig is in de lijst: je kunt dus tweemaal thee toevoegen (zie screenshot).

Een ander punt is dat je geen lijstje met favoriete dranken van je collega’s kunt aanleggen: als je een automaat hebt die met codes werkt (bijvoorbeeld een 131 voor gewone koffie met extra veel melk en een beetje suiker) wordt de lijst behoorlijk lang. Tegen dat probleem zullen Amerikaanse gebruikers ook aanlopen, die gewend zijn aan ingewikkelde bestellingen als latte met biologische sojamelk, 2 extra shots espresso en een scheutje hazelnootsiroop. Probeer dat maar eens te onthouden! Op zich komt Coffee Time dan toch weer van pas, als je jezelf een paar slimme afkortingen aanleert.

Onderstaande video laat zien hoe de applicatie werkt (er is ook een speciale iPhone-versie van deze video, die 90 graden is gedraaid):

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Conclusie

Coffee Time is een goed gemaakte applicatie met mooie graphics, een duidelijke interface, grappige geluidseffecten en een sympathiek achtergrondverhaal. Zoek je een oplossing om de koffiebestellingen op kantoor te automatiseren en wil je zorgen dat de studenten van de Avans Hogeschool straks lekker uit eten kunnen gaan en niet op de McDonalds zijn aangewezen, dan is deze applicatie een prima investering.

Info: Coffee Time

  • Ontwikkelaar: BtStSoft
  • Applicatie: Coffee Time
  • Te koop via: App Store
  • Prijs: €0,79
  • Geteste versie: 1.0
  • Bestandsgrootte: 0,8MB
  • Cijfer: 8,5

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 oktober 2009 om 4:04
Categorie
Zakelijk
26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.