Retina-ondersteuning voor Soundhound en Read It Later

De iPad-apps Soundhound en Read It Later hebben allebei een update gekregen, waardoor beide voortaan de Retina-resolutie van de nieuwe iPad ondersteunen. Dit heeft vooral effect op de interface, hoewel de algemene leeservaring bij Read It Later ook baat heeft bij de hogere resolutie. Letters zijn namelijk scherper dan voorheen. Read It Later is een […]
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

SoundHound iconDe iPad-apps Soundhound en Read It Later hebben allebei een update gekregen, waardoor beide voortaan de Retina-resolutie van de nieuwe iPad ondersteunen. Dit heeft vooral effect op de interface, hoewel de algemene leeservaring bij Read It Later ook baat heeft bij de hogere resolutie. Letters zijn namelijk scherper dan voorheen.

Read It LaterRead It Later is een iPad-app waar je artikelen naartoe kunt sturen, zodat je ze later kunt lezen. De app lijkt erg op populaire alternatieven zoals Instapaper, Readability en Safari’s Reader-functie. De dienst is echter de oudste van de vier: Read It Later’s originele programma’s waren in 2007 al beschikbaar, twee jaar voordat de iOS-app uitkwam. Er is zowel een gratis als een betaalde versie van Read It Later verkrijgbaar.

SoundHoundSoundhound kan gebruikt worden om muziek in bijvoorbeeld een café te herkennen. Door een deel van het geluid te scannen krijg je op het scherm te zien welk nummer er wordt afgespeeld, waarna je deze bijvoorbeeld in Spotify of de iTunes Store kunt openen. De update bereidt de app ook alvast voor op een aantal “verrassingen”, waar je later meer over hoort door push-berichten in te schakelen.

Op het moment zijn veel ontwikkelaars druk bezig met het optimaliseren van apps voor het Retinascherm van de nieuwe iPad. Eerder deze week deed uitgever Condé Nast nog hetzelfde voor veel iPad-tijdschriften, waaronder Wired.

Downloaden: Read It Later Pro (€2,39)
Downloaden: Read It Later Free (gratis)
Downloaden: SoundHound ∞ (€5,49)
Downloaden: SoundHound (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 14:22
Categorieën Muziek, Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.