Radial 50: 360 graden Breakout spelen

Radial 50 is een variant op Breakout waarbij de bal 360 graden rond kan gaan. Voor wie Breakout niet kent: het is een spel waarbij je het balletje zo lang mogelijk in de lucht moet houden en hierbij alle blokjes weggetikt moet hebben met de bal.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

iPhone game Radial 50Na heel wat klonen van het klassieke spel van Atari uit 1976 is er eindelijk eens een compleet nieuwe variant voor de iPhone op dit genre (al wel op de iPod nano bekend). Radial 50 is een variant op Breakout waarbij de bal 360 graden rond kan gaan. Voor wie Breakout niet kent: het is een spel waarbij je het balletje zo lang mogelijk in de lucht moet houden en hierbij alle blokjes weggetikt moet hebben met de bal. Met Roundthird leer je deze klassieker weer op een heel andere manier kennen.

Bij Radial 50 gaat de bal 360 graden rond: het balletje kan dus niet alleen naar beneden, maar alle kanten op. Het is de bedoeling dat jij als speler het balkje, dat dienstdoet als kaatselement, 360 graden in een cirkel te bewegen. Niet alleen het 360 graden-element is nieuw bij Radial 50, maar het is ook niet langer de bedoeling om alles weg te tikken. In plaats daarvan moet je juist bepaalde doelen raken om het midden te bereiken. Gelukkig hoef je niet 360 met je iPhone te gaan draaien, maar is er een handige 360 slider aanwezig.

screenshot iPhone game Radial 50

Er zijn 50 ronden die je moet voltooien. Elke ronde moet je zoveel mogelijk punten zien te behalen. Door alle doelen weg te werken met de bal krijg je toegang tot het binnenste van de cirkel waar je de bal in moet zien te krijgen. Als de bal de buitenkant raakt ben je niet direct af, je verliest alleen wel een leven. Hoe vaker de bal de rand raakt, hoe meer leven je verliest. Je kunt door langere speelduur van een level weer leven terug krijgen.

Een mooi extra sociaal element in het spel is dat je de mogelijkheid hebt om resultaten van mensen in de buurt te bekijken. Aan de hand van je locatie laat Radial 50 de resultaten zien. Dit natuurlijk naast je persoonlijke scorebord en het algemene scorebord.

Info: Radial 50

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 23:45
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.