Rabobank Mobiel Bankieren krijgt update met meerdere rekeningen

Rabobank komt met een update van de populaire applicatie Bankieren. Hierin kun je nu met meerdere rekeningen inloggen, details van transacties bekijken en transacties plannen.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Rabobank iPhone met nieuwe inlogfunctieTerwijl banken als ING en ABN-AMRO de eerste versie van hun officiële applicatie in de App Store uitbrengen, komt Rabobank alweer met een nieuwe update van de applicatie Bankieren. Dit is een applicatie van de Rabobank, waarmee je je saldo kunt ophalen, transacties kunt doen en geschiedenis van transacties kunt bekijken.

De Rabobank laat weten dat de applicatie blijkbaar aan de verwachting voldoet; gemiddeld gebruiken klanten de applicatie 4 á 5 keer per week. Het aantal mobiele bankierders is in twee maanden bij de Rabobank verdrievoudigd. De Rabobank vond het daarom tijd voor een update, waarin enkele grote wijzigingen zijn doorgevoerd.

Zo kun je in de nieuwe update verschillende accounts gebruiken en kunnen er details opgevraagd worden van transacties. Vanaf deze nieuwe versie kun je als het ware switchen tussen rekeningen. Dit doe je door in- en uit te loggen. Zo kun je toegang krijgen tot meerdere rekeningen, dus ook die van je vriendin, vader, moeder, zoon of dochter als zij dat toestaan. Het inlogscherm is verbeterd om dit mogelijk te maken. Bij het gebruik van de applicatie heb je nog steeds maar eenmalig je ereader nodig. Daarna kun je toegang krijgen tot je gegevens door het invullen van je eigen 5-cijferige code. Door eerst in te loggen en vervolgens op een rekening te klikken kun je een overzicht van recente transacties zien. Voor deze transacties kunnen nu details opgevraagd worden, zoals begunstigde/opdrachtgever, omschrijving, bedrag, rentedatum, via en naar.

In de update van Bankieren kunnen ook transacties in de toekomst bekeken en weer ingetrokken worden. Verder zijn er nog enkele bugs en interface-verbeteringen doorgevoerd om de applicatie sneller te maken. Aan het gebruik van de applicatie van de Rabobank zijn geen kosten verbonden. Tijdens de lancering van de applicatie betaalde je per kwartaal 3 euro, maar dat is ingetrokken.

De verbeteringen ten opzichte van de 1.0-versie van de app zijn uitgevoerd op basis van de oproep die Rabobank heeft gedaan om mee te denken en te testen. Hiervoor hebben 650 klanten zich aangemeld. Daarnaast zijn natuurlijk ook de reacties uit de App Store, iPhoneclub en sociale media meegenomen. Heb je zelf nog dingen die je aangepast wil zien, dan kun je vanuit de applicatie via verschillende manieren contact opnemen met de Rabobank of in de reacties achterlaten.

De Rabobank laat ons ook nog weten dat ze bezig zijn met een Android-applicatie.

Downloaden: Bankieren (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2010, 16:30
Categorieën Diensten, Financiën
Onderwerpen Internet, mobiel bankieren, rabobank

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.