Rabo Hockey: nieuwe iPhone hockey-applicatie (exclusieve preview)

Rabobank brengt 5 februari een nieuwe iPhone-applicatie uit met het laatste hockeynieuws, hockeyuitslagen en hockeyvideo's. Rabo Hockey biedt de mogelijkheid om meerdere competities te bekijken.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Rabo Hockey op de iPhoneVoor hockeyliefhebbers heeft de Rabobank een nieuwe applicatie voor de iPhone gemaakt waarbij je onder andere alle Rabo Hoofdklasse hockeyuitslagen, hockeynieuws en laatste hockeyvideo’s kunt bekijken. Coding Dutchmen – eerder onder andere verantwoordelijk voor Rabobank iTour – heeft ook deze keer weer de applicatie gerealiseerd. In Rabo Hockey wordt naast de Rabo Hoofdklasse op dit moment ook aandacht besteedt aan het wereldkampioenschap en de Champions Trophy. Via push-berichten kun je op de hoogte gehouden worden van onder andere goals en uitslagen. De Rabo Hockey iPhone-applicatie wordt op 5 februari in de App Store verwacht.

Competities/Standen

Bij het opstarten van de applicatie worden direct de beschikbare competities getoond. Op dit moment is dat de Rabo Hoofdklasse mannen, Rabo Hoofdklasse vrouwen, Wereldkampioenschap en de Champions Trophy. Er is hier ook te zien welke competities op dit moment live, aankomend of al geëindigd zijn. Er zijn op dit moment geen wedstrijden in de Champions Trophy, dus die competitie wordt netjes onderaan getoond. Heb je eenmaal een keuze gemaakt uit de verschillende hockeycompetities, dan wordt de (actuele) stand van de competitie getoond.

In dit detailvenster heb je direct de mogelijkheid om de actuele standen te bekijken van de gekozen competitie. Je kunt door het aantikken van een individueel team ook de wedstrijdhistorie bekijken. Hoeveel wedstrijden zijn gewonnen, verloren of gelijkgespeeld en hoeveel doelpunten hebben ze hierbij gemaakt? Per competitie is ook te zien welke wedstrijden er vandaag gespeeld worden. Alle gespeelde wedstrijden verschijnen onder Resultaten. Als je hier op een resultaat klikt, dan zie je alle doelpunten met de bijbehorende tijd vermeld. Wil je weten wanneer de volgende wedstrijd van jouw favoriete team is, dan kun je dat bij Programma bekijken. Gerangschikt op datum zijn hier alle wedstrijden van de betreffende competitie te vinden.

Wil je niet constant de applicatie opstarten dan biedt Rabo Hockey de mogelijkheid om push-berichten te activeren. Je kunt aangeven of je berichten wilt ontvangen van goals, wedstrijden en/of uitslagen. Verder heb je de optie of je push-berichten voor alle teams wil ontvangen of alleen van een bepaald team. Op deze manier kun je er dan voor zorgen dat je alleen de goals en uitslagen van Pinoké ontvangt. Alle andere goals en uitslagen worden dan niet met push-berichten aan je getoond.

Nieuws

Voor de echte hockeyfans heeft de applicatie ook een nieuwsgedeelte. Hierin is het laatste nieuws te zien wat ook op de Rabo Hockey-website te zien is. Als het nieuwsbericht is bekeken zal dat in de applicatie te zien zijn. Een bolletje voor het item geeft aan of je het artikel al eens gelezen hebt. Er zijn naast een ‘Markeer alle opties als gezien’ geen speciale opties bij het bekijken van nieuws of het nieuwsbericht zelf. Voor dit gedeelte zijn geen push-berichten in te stellen.

Videos

Op de website van Rabo Hockey staan ook genoeg video’s die allerlei hockeyaspecten als onderwerp hebben. Ook deze zijn via de iPhone-applicatie te benaderen. Bekijk een beschrijving en de waardering van de video via de applicatie. Eenmaal de video bekeken dan zal dat ook te zien zijn in de applicatie. Ook hier heb je de mogelijkheid om alle video’s in een keer als gezien te markeren.

Thé Dansant

Een bekend fenomeen in de hockeywereld: een feest met de naam ‘Thé Dansant’. Via de applicatie is te zien wanneer de eerstvolgende editie gehouden wordt. Bij het bekijken van de details van een item zijn hier de adresgegevens en de website van het feest te bekijken. Helaas ontbreekt ook hier de mogelijkheid tot push-berichten. Je zult de applicatie zelf op moeten starten om te weten wanneer en waar er weer een feest gegeven wordt.

Zoals gezegd zal Rabo Hockey op 5 februari in de App Store verwacht worden; drie weken voordat het wereldkampioenschap begint. Een evenement waar deze iPhone-applicatie een rol bij kan spelen.

Eerder verscheen voor de hockey-liefhebbers al HockeyNL in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2012, 2:14
Categorie Sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.