Project Magazine voor iPad krijgt eerste restyling

Richard Branson's magazine Project is compleet opnieuw opgebouwd, na zes maanden. Het blad is nu alleen in portretweergave te bekijken en bestaat nog uit 3 categorieën artikelen.

project magazineRichard Branson begon een paar maanden geleden met een eigen magazine. Het zou alleen op de iPad verschijnen en over lifestyle en andere aardse zaken gaan. Na zes maanden is het nog steeds de vraag of Project Magazine nu wel of niet een succes is. In ieder geval vonden de makers het tijd voor een complete vernieuwingsronde. Project #7 is compleet opnieuw opgebouwd en dat is niet zo gek: toen het magazine voor het eerst op de iPad verscheen, was er nog weinig ervaring met iPad-magazines. Ondertussen zullen de makers hebben geleerd wat wel en niet werkt. Project was een compleet nieuw concept in november 2010. Terwijl bladen als Wired konden meeprofiteren van de bekendheid die ze als magazine en website al hadden, moest Project alles vanaf het begin opbouwen.

Ze konden niet uitgaan van een al bestaand gedrukt magazine, dat met wat interactieve functies werd opgeleukt. In nummer 7 kun je niet langer het blad in landschapsweergave bekijken. Je moet in staande weergave met je vingers bladeren van links naar rechts. Extra content is zichtbaar wanneer je naar beneden bladert, zoals ook apps als VIVA doen. Verder is het aantal onderwerpen teruggebracht: elk artikel past in één van de drie gekozen categorieën: Game Changer, Features of Work/Life.

Downloaden: Project (gratis, tijdschrift €2,39 per nummer)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2011, 20:31
Categorieën Amusement, Kiosk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.