Plangrid maakt iPad bruikbaar op de bouwplaats

PlanGrid heeft een iPad-app uitgebracht voor de bouwplaats. Je kunt er bouwtekeningen en blauwdrukken mee bekijken, zonder dat ze steeds opnieuw geprint hoeven te worden.

plangridNaast hamers, boren en ander gereedschap kun je voortaan ook de iPad meenemen naar een bouwproject. De app Plangrid is van plan om papieren bouwtekeningen te vervangen. Bouwtekeningen en blauwdrukken zijn nogal duur, zeker als de architect tijdens het bouwproces nog wijzigingen aanbrengt en alles opnieuw gedrukt moet worden. Tracy Young richtte daarom met een aantal partners Plangrid.com op, met een app waarmee je blauwdrukken kunt bekijken en voorzien van notities. Wijzigingen deel je met anderen via de ‘cloud’, zonder dat je alles opnieuw hoeft te printen. Bouwbedrijf DPR Construction heeft de PlanGrid-app al getest bij vier bouwprojecten.

Het bedrijf heeft iPads uitgedeeld aan opzichters en voormannen, zodat ze steeds op de hoogte zijn van de laatste wijzigingen. In een klein project heb je aan vier iPads genoeg, bij grotere projecten zijn tientallen iPads nodig om ook onderaannemers op de hoogte te houden.

Bij een groot bedrijventerrein kan de stapel tekeningen, als je ze allemaal op tafel legt, wel 10 centimeter dik zijn. Nu is een iPad genoeg om steeds alle tekeningen bij de hand te hebben. De bouw is niet de eerste bedrijfstak die dikke pakken papier aan de kant zet, om op de iPad over te stappen. Piloten hebben hun papieren handboeken vervangen door iPad-apps, dokters raadplegen medische encyclopedieën via een iPad en autodealers laten klanten een nieuwe auto configureren met behulp van een iPad. De iPad is lichter dan een laptop en kan altijd de meest actuele informatie bevatten. Eerder bracht Vela Systems al een iPad-app uit voor de bouw. Bij Plangrid zijn de eerste 50 pagina’s gratis. Daarboven moet $19,99 per maand worden betaald voor maximaal 550 pagina’s of $49,99 per maand voor maximaal 5000 pagina’s.

Downloaden: PlanGrid (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2012, 16:21
Categorie Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.