PhotoRemoto: iPhone-foto’s bekijken op ander scherm zonder AirPlay

De iPhone-applicatie PhotoRemoto toont alle foto's die je op de iPhone opent automatisch op een webpagina. Deze kun je openen in een computer, zodat je makkelijk foto's op een groter scherm kunt tonen.

PhotoRemoto krabbelWanneer je foto’s gemaakt op de iPhone aan een grote groep mensen wil laten zien, ben je er vaak op aangewezen om met z’n allen om de iPhone heen te gaan zitten. Je kunt met een Apple TV via AirPlay de foto’s op een televisie tonen, maar dan moet je wel net een Apple TV in huis hebben. De iPhone-applicatie PhotoRemoto biedt een andere handige oplossing. Door in deze app een foto te openen, verschijnt hij op een pagina die je in de browser van een computer kunt openen. De app heeft daarnaast een paar handige hulpmiddelen waarmee je bijvoorbeeld op een foto dingen kunt aanwijzen.

Wanneer je PhotoRemoto voor het eerst opstart krijg je een ip-adres te zien. Dit adres kun je vervolgens in je webbrowser op een computer invoeren om naar een zwarte pagina te gaan, waarop alle foto’s die je binnen de iPhone-app opent te zien krijgt.

PhotoRemoto serverOmdat PhotoRemoto met een webbrowser werkt, kun je iPhone-foto’s op verschillende schermen bekijken. Zo kun je een computer met een browser bijvoorbeeld aansluiten op een televisie of een beamer. Wij hebben geprobeerd of de app ook werkt in combinatie met een Smart TV van Samsung, maar kregen hierbij geen foto’s in beeld.

Het ip-adres dat je in je browser invoert kan alleen binnen hetzelfde netwerk worden geopend. Zit je op een ander netwerk, dan kun je niet ongevraagd met een ander meekijken. Binnen hetzelfde netwerk kan dat wel, maar volgens ontwikkelaar Wilfred Willemink komt daar in een latere update wellicht verandering in: “Misschien dat ik in een volgende versie een login ga toevoegen, dan weet je zeker dat er niemand ongewenst zit mee te kijken”.

PhotoRemoto laserpointerPhotoRemoto lijkt qua functionaliteit erg op Scalado PhotoBeamer. Deze app laat je ook een internetbrowser koppelen met je iPhone, zodat je foto’s kunt bekijken. PhotoBeamer ziet er wat gelikter uit, maar PhotoRemoto heeft op zijn beurt een aantal handige extra functies: je kunt op je foto tekenen, of je kunt met een rode stip heen en weer slepen om bepaalde dingen op de foto aan te geven. Dit maakt het een stuk makkelijker om aan te geven waar bijvoorbeeld iemand op een groepsfoto staat. Nog een handigheidje aan PhotoRemoto is dat je een foto op het scherm kunt draaien door je iPhone te kantelen.

Downloaden: PhotoRemoto (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2012, 16:15
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.