PhotoFunia: plak je foto’s op meer dan 100 verschillende plaatsen

Met de populaire applicatie PhotoFunia is het mogelijk om een foto van jezelf (of iemand anders) te plaatsen in een andere foto. Zo kun je je foto in een museum, op een ouderwetse televisie, een munt, of op nog vele andere plekken plaatsen.
Jelle Ages - · Laatst bijgewerkt:

PhotoFunia - Mona LisaMet de populaire applicatie PhotoFunia is het mogelijk om een foto van jezelf (of iemand anders) te plaatsen in een andere foto. Zo kun je je foto in een museum, op een ouderwetse televisie, een munt, of op nog vele andere plekken plaatsen. Ook is het mogelijk om je gezicht op het hoofd van bijvoorbeeld de Mona Lisa te zetten. Hierbij hoef je niet precies je hoofd of gezicht beeldvullend op de foto te nemen, want de applicatie maakt gebruik van gezichtsherkenning. Hierdoor kun je gewoon een foto gebruiken waar de achtergrond ook op te zien is.

Als je de applicatie opstart, krijg je een waslijst met effecten te zien. Deze is helaas vrij onoverzichtelijk omdat de volgorde niet erg logisch is. De effecten staan niet gesorteerd op categorie en je kunt ook niet zoeken op een bepaald effect. Hopelijk kan dit wel in een volgende versie. Wel zie je of een foto gebruik maakt van gezichtsherkenning: er staat dan een klein icoontje bij de titel van het effect. Gezichtsherkenning kun je toepassen bij foto’s van bijvoorbeeld The Godfather, Cupido of die van Marilyn Monroe.

Mensen zonder iPhone kunnen ook van deze dienst gebruik maken. Surf daarvoor naar www.photofunia.com.

Downloaden: PhotoFunia (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:10
Categorieën Amusement, Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.