PGA Tour HD: tweede scherm voor het bekende golftoernooi op iPad

PGA Tour HD is de tweede scherm-applicatie voor het grote golftoernooi op de iPad. Je ziet alle statistieken over spelers en de banen en tijdens het golfen worden ze live bijgehouden.

PGA Tour HD hoofdscherm iPadJe zou het bijna vergeten met de vaak sfeervolle beelden van strakgetrokken natuurgebieden op de televisie, maar achter golf steekt ook ontzettend veel statistiek. Die maakt de nieuwe applicatie PGA Tour HD inzichtelijk. Van de handicap van de beste golfers op de wereld, tot hun baangemiddeldes en hun scores op de holes: PGA Tour HD heeft het. De applicatie vertaalt de informatie van de officiële website van het golftoernooi op een bijna overdonderende wijze naar de iPad.

Er staat een ongelooflijke hoeveelheid informatie op het 9,7″ scherm van de iPad. Dat begint al als je binnenkomt en belandt in het overzicht van de laatste wedstrijdresultaten. PGA Tour HD spelersstatistieken iPadLinks staat de stand met de score, in het midden kan je video’s met de beste slagen van afgelopen week bekijken en zie je daaronder wie birdies en wie bogey’s hebben geslagen. Rechts staat een overzicht met laatste tweets en met de tabbladen links op het scherm verander je de gegevens over de spelers. Een balk rechtsboven in beeld leidt naar de andere pagina’s met vaak net zoveel gegevens.

De tweede knop in de balk leidt bijvoorbeeld naar het video-overzicht van het laatste toernooi, waarnaast je het overzicht van deelnemers treft. Je kan verticaal, horizontaal en vegend door alle portretten met naam en nationaliteit bewegen, maar gelukkig ook de naam in een contactlijst aan de linkerkant selecteren of zoeken op een naam. Je ziet details over een speler als je hem aantikt, waar je onder andere de totale opbrengst van iemands carrière ziet. PGA Tour HD baaninformatieDaarna kan je nog op Scorecard drukken, waarna je alle scoregegevens van een speler ziet.

Daarnaast zijn er pagina’s met informatie over de golfbanen van het toernooi, waarbij bovendien actuele statistieken worden geladen. Zo zie je hoeveel eagles, birdies, pars, bogeys en 2+ bogeys er zijn geslagen. Het scoringsgemiddelde komt nog uitgebreider terug op het tabblad ernaast. Alsof dat nog niet genoeg is, kan je ook nog een geheel Flipboard-achtig magazine lezen met de laatste nieuwsberichten.

De agenda tenslotte, laat de volgende evenementen zien. Dan wordt het pas echt interessant. Alle gegevens worden namelijk live bijgehouden tijdens het spelen van de PGA Tour, zodat je de applicatie als tweede scherm bij het kijken naar de wedstrijd kan gebruiken. Deftiger dan dit zijn live sport-apps op de iPad momenteel nog niet geweest.

Downloaden: PGA Tour HD (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2012, 20:45
Categorie Sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.