Penultimate krijgt uitgebreide copy-paste-functie na update

De schrijf-app Penultimate voor de iPad heeft alweer een stevige update gekregen. Daardoor kun je nu selecties, pagina's en foto-albums verslepen, kopiëren en plakken tussen documenten.

Penultimate voor iPad notities schrijvenPenultimate is een app waar we vaak over schrijven op iPadclub. Dat komt niet alleen omdat je met de applicatie uitgebreid tekeningen en aantekeningen maakt met een vingertop of stylus. Dat komt ook omdat de app erg goed rekening houdt met de positie van je pols op het scherm, waardoor de applicatie niet op hol slaat als je op de iPad leunt. De nieuwste update geeft de app een uitgebreide kopieer- en plakfunctie.

Druk op de knop waarmee je kan selecteren en teken een lijn om het gedeelte dat je wil gebruiken. Vervolgens heb je het geselecteerd en kan je de selectie bewegen, knippen, kopiëren en plakken. Penultimate voorbeeldPlakken kan binnen hetzelfde document in Penultimate, maar zelfs in andere documenten binnen de app.

Het selecteren en kopiëren is veruit de belangrijkste verbetering binnen Penultime, maar daar houden de nieuwigheden in de net uitgebrachte versie 3.2 niet op. Zo zijn er nieuwe kleuren pennen, waaronder een witte zodat je ook duidelijk op foto’s kan schrijven. Je kan nu fotogalerijen en zelfs hele pagina’s van het ene naar het andere document verplaatsen en documenten zijn zelfs samen te voegen. De naam van het ‘notebook’ kan vervolgens in de toolbar worden gewijzigd. De laatste wijziging is een technische: de applicatie is nu geoptimaliseerd voor iOS 5.

Downloaden: Penultimate (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2011, 18:43
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.