Ontwikkelaar verzint grap over TomTom op de iPhone

Een ontwikkelaar beweert bezig te zijn om TomTom op de iPhone te emuleren. Op 11 januari zouden de eerste betatesters van start kunnen gaan - ware het niet dat het een verzinsel blijkt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

tomtomEen Italiaanse ontwikkelaar heeft het plan opgevat om de navigatiesoftware TomTom op de iPhone te emuleren. Volgens de ontwikkelaar is het niet zo moeilijk als het lijkt, omdat de software die TomTom gebruikt gebaseerd is op Linux. Er wordt inmiddels goede voortgang geboekt om bijvoorbeeld de Linux-distributie Debian op de iPhone werkend te krijgen. Een andere ontwikkeling is OpenTom, waarin wordt gewerkt aan extra applicaties voor de TomTom. Het nieuwste project daar is TomTom Console waarmee je duizenden console-applicaties op de TomTom GO zou kunnen installeren.


Helaas blijkt het allemaal nep: nadat de website iSpazio er een berichtje over publiceerde, waarin de ontwikkelaar een oproep voor betatesters deed, werd hij binnen twee uur overstelpt door reacties. De ontwikkelaar had beloofd om op 11 januari een demonstratievideo en een eerste testversie uit te brengen. Blijkbaar geschrokken door de serieuze reacties heeft hij maar besloten om niet tot 11 januari te wachten en alvast uit te leggen dat het allemaal fake is.

Als het project toch te realiseren zou zijn, is het overigens niet zo interessant: om de Linux-software van TomTom op de iPhone te kunnen draaien zou je het besturingssysteem moeten vervangen, een dualboot-oplossing moeten maken of de software in een virtuele omgeving moeten draaien. Geen van drieën klinkt voor de doorsnee gebruiker, die ook gewoon zijn adresboek en agenda wil blijven raadplegen, erg aantrekkelijk.

Meer info: TomTom On Your iPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.