NLinBusiness: acht zakelijke nieuwsbronnen samen in één gratis app

NLinBusiness is een gezamenlijke initiatief van vier uitgevers die met een eigen variant op de iPad-app Flipboard zijn gekomen. Je kan er onder andere Adformatie, Sprout, Management Team en HetNieuweWerkenBlog in lezen.

Business Magazine iPad headerNLinBusiness is een nieuwe iPad-applicatie die tot stand is gekomen door een samenwerking van vier Nederlandse uitgevers. Het doel dat Adformatie Groep, FreeMediagroup, MT MediaGroep en Springer Media voor ogen hadden, was een Nederlandse, zakelijke variant op de populaire nieuwsapp Flipboard te maken. Dat is NLinBusiness geworden en die is nu te downloaden. In de gratis applicatie lees je de laatste berichten van Adformatie, Tijdschrift voor Marketing, HetNieuweWerkenBlog.nl, Sprout, Management Team, Sync.nl, Skipr en IEX.nl.

NLinBusiness noemt zichzelf een magazine in de applicatie. Het bestaat uit twee inhoudsopgaven in de app. Het hoofdscherm moet even laden en laat grote achtergrondfoto’s zien waarop onderin beeld de laatste berichten met kop en inleiding worden aangekondigd. NLinBusiness technologiepaginaJe kan ook naar een statische inhoudsopgave swipen, waar de categorieën marketing, technologie, management, ondernemen, beurs, economie, zorg en het nieuwe werken direct benaderbaar zijn. Aldaar wordt de FlipBoard-ambitie echt goed zichtbaar. Elke afdeling laat witte, magazine-achtige pagina’s zien waarin de verhalen in kolommen worden aangekondigd. Bij elk bericht zie je de kop, een afbeelding, de bron van het nieuws en wanneer het geplaatst is. Je kan swipen tussen de pagina’s met berichten, maar ook tussen de berichten zelf als je er een geopend hebt.

De applicatie laat zich in horizontale en verticale stand van de iPad bedienen. De leesbaarheid van de artikelen is een stuk beter als je de iPad rechtop houdt, omdat de kolombreedte anders wel erg groot is. Er is geen mogelijkheid om de lettergrootte aan te passen. Wel kan je het artikel op de website van de bron bekijken of kan je het opslaan in de sectie met artikelen die je wilt bewaren. Je kan hem dan vanaf elke pagina met die knop terughalen. Uiteraard kunnen berichten ook gedeeld worden via Facebook, Twitter, LinkedIn en via e-mail.

Aardig is dat je nog steeds door artikelen kan swipen, ook als de internetweergave van een pagina is geladen. Wel levert het kantelen van de iPad problemen op als er een YouTube-video op een pagina staat. Je krijgt dan enkel nog het YouTube-scherm in beeld te zien – het artikel erom heen lijkt plots verdwenen. Het is een klein minpunt op een slimme zet van vier uitgevers die een erg fijne iPad-app heeft opgeleverd.

Downloaden: NLinBusiness (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2012, 15:39
Categorieën Kiosk, Nederlandse apps, Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.