Nieuwste Suske en Wiske eerst in nieuwe iPad-kiosk te lezen

Suske en Wiske heeft een eigen kiosk-app voor de iPad gelanceerd waarin je de stripverhalen voor 3,99 euro per stuk kan downloaden en lezen. Om ruimte op de iPad te besparen, kun je ze daarna archiveren.

Suske en Wiske stripboeken op de iPadDe Vlaamse striphelden Suske en Wiske doen voor de derde keer de iPad aan met een eigen applicatie. Deze keer biedt de app meer mogelijkheden dan de vorige versies, waarin een stripverhaal werd voorgelezen en geanimeerd. De nieuwe app draagt de simpele naam Suske en Wiske en is een kiosk voor de stripboeken die erin gedownload kunnen worden. Het nieuwste verhaal heet De Bananenzangers en is een week voor de papieren uitgave al op de iPad te lezen. Ook kan je een gratis preview bekijken.


Je kan welgeteld drie ‘strooknummers’ en de cover lezen van de 315de Suske en Wiske. De stroken kunnen alleen in de horizontale stand van de iPad gelezen worden en beslaan een halve pagina uit de papieren versie. Het voorproefje van De Bananenzangers geeft al wel een duidelijk idee van hoe de applicatie werkt. Standaard hoef je alleen maar te swipen om naar de volgende of vorige pagina te gaan. Als je op het beeld drukt, krijg je een balk met opties te zien die na een tijdje automatisch weer verdwijnt. Onderin verschijnt dan een schuifbalk waarin je snel door het album kan scrollen. Rechtsboven ga ja naar een overzicht van het verhaal en wordt elke strook in het klein weergegeven. Ook is er linksboven nog een optie om een strook te selecteren in een lange scrollbalk. Er is geen manier om een bladwijzer te leggen, maar als je uit een album gaat en er daarna weer in komt, begin je op je laatste pagina.

Behalve de preview kun je zes stripboeken kopen vanuit de applicatie voor 3,99 euro per stuk. De selectie van de albums lijkt nogal willekeurig. Het één na nieuwste nummer is niet strip 314, maar 301 – en de oudste 259. Als je een nummer gedownload hebt, kun je nadien besluiten hem weer te archiveren. De in-app aankoop blijft dan bewaard, maar de strip wordt verwijderd van je iPad en kun je later weer opnieuw downloaden. Zo bespaar je ruimte op het apparaat. Een handige functie die we graag in veel meer kiosk-applicaties tegenkomen, maar dan het liefst wel met een betere indicatie in het menu of een nummer al eerder is gedownload of niet.

Verder zouden we graag een preview van elk Suske en Wiske-verhaal in de applicatie willen zien. Tenslotte blader je ook al even door de pagina’s als je zo’n stripboek in de winkel in je hand hebt.

Downloaden: Suske en Wiske (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.