Nieuws.nl lanceert iPhone-applicatie die nog niet helemaal af is

De website Nieuws.nl heeft een eigen iPhone-applicatie gelanceerd, met onder meer de mogelijkheid lokaal nieuws op te zoeken. Helaas bevat de applicatie veel slordigheden.

Nieuws.nlDe nieuwswebsite Nieuws.nl heeft sinds vanochtend een eigen iPhone-applicatie. De applicatie doet wat je er van zou verwachten: hij geeft toegang tot de berichten van persbureau Novum, die op Nieuws.nl zijn geplaatst. Er zit een speciaal filter in om alleen lokaal nieuws weer te geven en ook zit het weerbericht in de applicatie, zij het enkel in een tekstversie.

De artikelen in de Nieuws.nl-applicatie zijn opgedeeld in verschillende categorieën, zoals binnenland, buitenland, economie, sport en boulevard. Via een horizontale scrollbalk bovenin de applicatie krijg je toegang tot deze verschillende categorieën. Daarnaast kun je via de knop lokaal nieuws toegang krijgen tot nieuws uit je eigen gemeentes. Hiervoor moet je één of meerdere gemeentes selecteren. Via het menu onderin kun je ook snel doorklikken naar het weerbericht en het sportnieuws.

De applicatie van Nieuws.nl bevat helaas erg veel slordigheden. Om te beginnen gaat de tekst helemaal door tot de randen van het scherm van je iPhone; er zit geen witte marge tussen de rand en de tekst. Dit is erg storend bij het lezen van de berichten, die ook nog eens in een heel erg klein lettertype zijn geschreven. Verder: als het nieuws geen afbeelding heeft dan ontbreekt ook de kop boven het artikel.

In het lokale nieuws zitten ook veel foutjes. Zo verdwijnt de pop-upmelding dat je je locatie in moet stellen nooit. Ook als je allang je gemeente hebt gekozen, blijft de popup terugkomen. De lokale berichten zelf linken naar artikelen op de site die helemaal niet in het scherm passen. Je ziet daardoor in eerst instantie enkel een hoek van de site. Daarnaast stonden in een lijst met lokaal nieuws bij mij bovenaan twee advertorials die helemaal niet als zodanig stonden aangegeven.

Wat tot slot ook niet erg netjes is, is dat de applicatie geen beschrijving heeft in de App Store. Verder dan de zin “Doorlopend het laatste nieuws op uw mobiel.” zijn de makers niet gekomen.

Downloaden: Nieuws.nl (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2011, 14:05
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.