Tijdschrift.nl voor iPad: Nederlandse tijdschriftkiosk

Sanoma bundelt meerdere uitgaven in een app. Hierin kun je bladen kopen van Sanoma, de Weekbladpers en G+J Uitgevers.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Tijdschrift.nlSanoma is een nieuwe Nederlandse tijdschriftenkiosk gestart op de iPad. In de app tijdschrift.nl biedt de uitgever een breed assortiment aan tijdschriften aan, die je vanaf daar kunt kopen en downloaden. Niet alleen uitgaven van Sanoma zijn terug te vinden in de app: ook bladen van de Weekbladpers en G+J Uitgevers worden ter download aangeboden. Je vindt op het moment ongeveer dertig verschillende bladen in de app.

Wanneer je de app opstart krijg je een winkelpagina te zien waarop de nieuwste bladen worden aangeboden. Met knoppen rechtsboven kun je filteren op categorie of titel. Druk je op een blad, dan kom je terecht op een pagina waar je deze kunt kopen of een preview kunt bekijken. Deze voorvertoning lijkt doorgaans te bestaan uit enkel een cover of een screenshot van de inhoudspagina.

Het merendeel van de aangeboden bladen zijn overgezette PDF-bestanden, maar er zijn uitzonderingen. Bladen zoals Goedele en AutoWeek Magazine, die ook al apart in de App Store worden aangeboden, zijn net zo interactief in Sanoma’s app als in hun eigen apps. Prijzen voor de tijdschriften variëren van €1,59 tot €5,49. Sanoma beweert dat de bedragen doorgaans twintig procent onder de prijs van het papieren blad liggen.

Sanoma is niet de eerste die met een tijdschriftenkiosk op de iPad komt. Ook AKO heeft een app, MagWorld, waarin verschillende bladen worden aangeboden en de app Zinio geeft een hoop Engelstalige tijdschriften uit. Opvallend is dat veel bladen die in MagWorld staan, nu ook te vinden zijn in tijdschrift.nl.

Downloaden: tijdschrift.nl (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2011, 15:47
Categorie Lifestyle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.