Nice Clipboard icon

Nice Clipboard: kopiëren en plakken tussen Mac en iOS

Tekst op je iPhone kopiëren, om vervolgens te plakken op je Mac of iPad? Het kan met de nieuwe app Nice Clipboard. Helemaal ideaal is het echter nog niet.

Nice Clipboard iconVan alles dat we met onze iPhones, iPads en Macs kunnen doen, lijken soms de simpelste handelingen alsnog verdraaid lastig. Neem bijvoorbeeld het verplaatsen van een tekst. Je moet dan een document maken, dit document ergens opslaan en deze vervolgens weer op het andere apparaat openen. Dat wil Nice Clipboard een stuk makkelijker maken. Deze simpele app voor iOS en Mac bewaart alles dat je hebt gekopieerd, zodat je er op alle apparaten bij kunt. Dat werkt met tekst en afbeeldingen.

Nice Clipboard bestaat uit twee apps: één voor iOS en een tweede voor je Mac. Door beide apps in de achtergrond te draaien, wordt alles dat je kopieert in de app bewaard en gesynchroniseerd via iCloud. Wil je een Mac-tekst op je iPhone bekijken? Je hoeft de tekst alleen maar op je Mac te kopiëren, waarna je hem in Nice Clipboard voor iOS terugvindt.

Nice Clibpoard bewaart niet alles

Het idee achter Nice Clipboard staat als een huis – maar over de uitwerking van de app kunnen we niet hetzelfde zeggen. We merken dat vooral op iOS niet alle gekopieerde tekst wordt opgeslagen. Het leek er op dat henkel het meest recente kopieerwerk in de app wordt bewaard, maar alleen als je de app hierna ook opstart. Dat is vooral het geval als je meerdere teksten kort achter elkaar kopieert of knipt. De app kan dan niet bijhouden wat je allemaal bent langsgelopen. Op de Mac kan Nice Clipboard een stuk beter bijhouden wat je allemaal doet, maar ook daar hadden we soms missers.

Nice Clipboard 1 Nice Clipboard 2

Nog een probleem waar we tijdens onze tests tegenaan liepen: gekopieerde informatie kwam soms dubbel of driedubbel terug in de app-geschiedenis. Dit gebeurde als we een tekst van bijvoorbeeld de Mac op de iPhone openden en vanaf daar weer kopieerden. Een slordigheid van de app, want Nice Clipboard wil juist dat je op dit moment kopieert.

Privacygevoelig

Nice Clipboard gebruikt iCloud om al je klembordtekst tussen apparaten te delen. Handig, maar je neemt hiermee wel een risico. Alles op je klembord wordt namelijk automatisch door de app gesynchroniseerd, waardoor je geen controle hebt over welke klembordinformatie naar de cloud wordt gestuurd. Gebruik je een wachtwoord-app zoals 1Password om je wachtwoorden mee te kopiëren? Dan worden deze wachtwoorden ook online doorgestuurd. iCloud is beveiligd tegen mogelijk misbruikt en Apple neemt privacy vrij serieus. Wij zouden echter niet zo onbezonnen al onze data het internet opslingeren.

Nice Clipboard review

Nice Clipboard biedt een razendsnelle manier om bijvoorbeeld tekst te kopiëren tussen je iPhone, iPad en Mac. De uitwerking laat echter te wensen over. We kunnen er niet blind op vertrouwen dat alles goed wordt overgezet, en nemen met ieder gemaakt kopie een risico. Kopieer je een wachtwoord vanuit een app? Dan wordt deze zonder dat je er controle over hebt naar iCloud toe.

Pluspunten

  • Snel tekst en afbeeldingen verplaatsen.

Minpunten

  • Slaat soms knipsels over.
  • Privacygevoelig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2015, 19:58
Categorie Productiviteit
Onderwerp klembord
Devices Mac, MacBook
Software macOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.