Nederlandse game Swords and Soldiers HD op de iPad verschenen

Het Nederlandse spel Swords and Soldiers HD is voor de iPad verschenen en laat zich moeilijk in een hokje stoppen. Het is een spel waarin stammen elkaar bevechten tot de dood aan toe - en jij speelt hun leider.

Swords and Soldiers HD iPadHet in Nederland gemaakte spel Swords and Soldiers is op de iPad en iPhone verschenen vandaag. Het is een actiespel waarin je onder meer de controle neemt over het leger van kapitein Redbeard die het opneemt tegen verschillende andere legers. Swords and Soldiers verscheen eerder als downloadbaar spel op de Nintendo Wii en komt van de Amersfoortse studio Two Tribes, die eerder het puzzelspel Toki Tori voor de iPhone en iPod touch uitbracht.

Behalve met kapitein Redbeard die de Vikingen aanstuurt op jacht naar de beste barbecuesaus, kun je ook als de Azteken en de Chinezen spelen. Jij speelt de leider over een volk en bepaalt de handelingen van de eenheden in beeld. Elk volk heeft eigen manschappen en specialiteiten die je kan inzetten in de confrontaties met de tegenpartij. Behalve drie verhaallijnen omtrent de volkeren zit er ook een ‘skirmish’ speltype in Swords & Soldiers waarin je willekeurige gevechten kan aangaan. De meest indrukwekkende mogelijkheid is dat je met zijn tweeën tegen elkaar kan spelen op één iPad. De lanceringstrailer van Two Tribes legt het spel in het kort uit:

Met het touchscreen zet je mannetjes van het leger in en kun je middels speciaal verkrijgbare acties zware wapens op je tegenstanders inzetten. De Azteken hebben bijvoorbeeld een enorme steen die alles op zijn baan plet en de Chinezen hebben een draak die vijanden flambeert. Dat de actie verderop in het spel behoorlijk chaotisch kan worden, blijkt wel uit de aparte lanceringstrailer van uitgever Chillingo die hieronder staat.

Swords and Soldiers is uitgebracht voor de iPad en iPhone, maar het is geen universele applicatie. De iPad-versie kost anderhalve euro meer en heeft behalve de toevoeging HD in de naam dus een modus voor twee spelers.

Downloaden: Swords and Soldiers HD (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2011, 17:13
Categorieën Games, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.