Nederlandse Ding-Dong iPhone-app werkt als deurbel met notificaties

Ding-Dong is een nieuwe gratis Nederlandse app, die als vervanger van je deurbel dienstdoet. Je krijgt een notificatie op je smartphone zodra er iemand bij de deur staat.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ding dong iphoneDoor verslavende apps en sociale netwerken vergeet je wel eens dat de wereld om je heen. Je bent via Facebook of iMessage binnen een paar seconden te bereiken, maar als een vriend even gezellig wil langskomen voor een kop koffie doet de deurbel het niet. De gratis Ding-Dong-app lost dat op een grappige manier op. Vrienden drukken op een knop in de Ding-Dong-app waarna op jouw iPhone of Android-toestel een notificatie verschijnt. Ze kunnen daarbij kiezen uit verschillende deurbellen met steeds andere geluiden. De Nederlandse ontwikkelaar van Ding-Dong hoopt dat mensen weer socialer worden en mensen offline gaan ontmoeten.

Door de Ding-Dong-app te gebruiken kun je zien wie er bij de voordeur staat. Ook handig als de deurbel gewoon kapot is of als je regelmatig de muziek zo hard hebt staan, dat je de deurbel niet hoort. Om de Ding Dong-app te kunnen gebruiken moet je wel het 06-nummer van de huisbewoner weten. Als je een Ding-Dong-notificatie stuurt naar een persoon die de app niet heeft, komt er een gewoon sms’je binnen. Je krijgt 5 gratis deurbellen met verschillende geluiden en kunt voor een in-app aankoop van €0,89 nog eens 8 geluiden erbij kopen. Ding-Dong heeft een koppeling met je adresboek, zodat je contactgegevens niet handmatig hoeft in te voeren. Als gebruiker kies je zelf met welk grappig geluid je je vrienden waarschuwt. Het opendoen van de voordeur kan helaas nog niet met deze app. Daarvoor heb je oplossingen als de iKEY2 of de Lockitron. Een eerdere deurbel-app was Pocket Doorbell en met de Arduino-deurbel kun je zelfs via een webcam zien wie er voor de deur staat.

Betrokkenen melden dat er al een andere app met de naam Ding Dong was, die ongeveer dezelfde functies heeft en ook gratis is.

Downloaden: Ding-Dong (gratis, iOS 4.3+, vanaf iPhone 3GS)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2012, 12:10
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.