Nedap lanceert zorgdossier voor de iPad

Nedap Healthcare heeft zijn zorgdossier geschikt gemaakt voor de iPad. Het bedrijf gaan zorginstellingen iPads leveren om er mee te gaan werken.

Zorgdossier op de iPadNedap Healthcare heeft voor zijn klanten het zorgdossier geschikt gemaakt voor de iPad. Het bedrijf denkt dat de tablet zeer geschikt is voor gebruik door medisch personeel. Een aantal zorginstellingen krijgt dan ook een iPad van Nedap om hiermee aan de slag te gaan.

Veel applicaties voor het beheren van zorgdossiers zijn momenteel Windows-programma’s, waardoor zorgwerkers beperkt zijn tot het beheren en raadplegen via een computer. Nedap ontwikkelde al eerder een webapplicatie, en het bleek niet moeilijk om deze ook voor de iPad geschikt te maken.

Volgens Matthijs Langenberg van Nedap Healthcare is er vooral voor de thuiszorg vraag naar een mobiel apparaat. “Het zorgdossier wordt nu door sommige instellingen al gebruikt op netbooks, maar onder meer de accuduur is hier een probleem. We zien de iPad vanwege het compacte formaat en de lange accuduur als het ideale mobiele apparaat voor het bijhouden van dossiers voor de zorg”, zegt Langenberg.

Nedap wacht overigens met het ter beschikking stellen van de iPads aan zorginstellingen tot ze wat beter beschikbaar zijn in Nederland. Maar in principe werkt het nu dus al.

Tipgever: Bart

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2010, 21:05
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.