MotionX GPS Drive HD: routeplanner speciaal voor de iPad

MotionX komt met een nieuwe applicatie waarbij het vanaf nu mogelijk is om op de iPad 3G gebruik te maken van navigatie. MotionX GPS Drive HD is een update van MotionX GPS HD waarbij je alleen je positie kon bekijken en er niet mee kon navigeren.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

iPad MotionX GPS Drive HDRecentelijk berichtten we al over een MotionX navigatieapplicatie op de iPad. Deze iPad-applicatie, onder de naam MotionX GPS HD, was voornamelijk bedoeld om specifieke plaatsbepalingen te krijgen op basis van je GPS-locatie. Nu brengt MotionX opnieuw een iPad-applicatie uit, onder de naam MotionX GPS Drive HD en specifiek voor de iPad 3G. Hiermee is het mogelijk om de iPad als volwaardige routeplanner te gebruiken. De applicatie is op dit moment alleen nog in de Amerikaanse App Store te krijgen.

De applicatie heeft een interface-update gekregen om ervoor te zorgen dat hij nog beter op de iPad is te gebruiken. MotionX gebruikt data van NAVTEQ, Bing en TrafficCast om je de beste route te laten zien, voor zowel je eigen route als de POI’s in je omgeving. Bij het verlies van je 3G-verbinding maakt de iPad-applicatie van MotionX gebruik van cache van 2GB om je te blijven voorzien van informatie en je de juiste richting op te sturen. De applicatie kent een aantal functies die zijn kleine broer voor de iPhone ook heeft: onder andere het weer, het verkeer op de route, nacht- en dagmodus, eigen muziek luisteren vanuit de applicatie, routesimulatie en het opzoeken van POI’s.

De iPad-applicatie is niet gratis, je betaalt er eenmalig een bedrag van $2,99 voor. Sommige functionaliteiten zijn tijdelijk, zoals het Live Voice Guidance-systeem, dat je bij de registratie van een MotionX-account een maand gratis krijgt. Daarna kun je deze via in-app-aankopen opnieuw aanschaffen. MotionX heeft er wel voor gezorgd dat als je die op je iPhone of iPad koopt, dat je het systeem ook gewoon op je (andere) iPad of iPhone kunt gebruiken via dezelfde licentie, maar wel alleen op je iPad 3G. De applicatie is niet beschikbaar voor iPad’s met alleen Wi-Fi-ondersteuning.

Op dit moment is de applicatie nog niet in de Nederlandse App Store beschikbaar.

Downloaden: MotionX GPS Drive HD ($2,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2011, 3:37
Categorie Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.